Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Заробляли тисячі доларів: затримали закарпатців, причетних до нелегальної переправи за кордон військовозобов’язаних чоловіків

Заробляли тисячі доларів: затримали закарпатців, причетних до нелегальної переправи за кордон військовозобов’язаних чоловіків

Заробляли тисячі доларів: затримали закарпатців, причетних до нелегальної переправи за кордон військовозобов’язаних чоловіків
ВІДЕО ДНЯ

Днями слідчі Головного управління поліції Закарпаття, спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань та прикордонниками, провели комплекс заходів та в результаті затримали двох жителів села Грушово Тячівського району за підозрою у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Поліцейські встановили, що 19-річний хлопець та його 24-річний спільник, відповідно до розробленої ними схеми, намагалися переправити через кордон поза пунктом пропуску чотирьох чоловіків призовного віку.

Реклама

За попередньою домовленістю, за 1500 доларів з кожного клієнта, зловмисники надали поради про найсприятливіший для втікачів маршрут та час руху, а також мали організувати сам перехід на територію Румунії через річку Тиса. 

Читайте також:
Закарпатець сприяв незаконному переправленню чоловіків через кордон
Реклама

Послуги фігурантів мали бути оплачені в кілька етапів. Саме тому вони запланували дві зустрічі з одним із чотирьох чоловіків, під час яких мали отримати завдатки. При першій зустрічі зловмисники отримали 2 тисячі гривень. А під час наступної — 3 тисячі доларів. Після отримання останньої суми вони були затримані працівниками поліції.

Крім того, правоохоронці встановили, що до протиправної діяльності був залучений ще один фігурант – його роль у злочинній схемі поліцейські встановлять у ході слідства.

За процесуального керівництва прокуратури затриманим вже повідомлено про підозру:19-річний фігурант підозрюється у вчиненні злочину, передбаченому ч.3 ст. 332, його 24-річний спільник – за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України.  

Реклама

Підозрюваних, в порядку статті 208 КПК України, поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, правила виїзду за кордон для чоловіків призовного віку змінили.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно