Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Правоохоронці пояснили, чому провели обшук в офісі "Руху підтримки закарпатських військових"

Правоохоронці пояснили, чому провели обшук в офісі "Руху підтримки закарпатських військових"

Правоохоронці пояснили, чому провели обшук в офісі "Руху підтримки закарпатських військових"

25 травня в межах розслідування кримінального провадження правоохоронці провели обшук за місцем ведення діяльності однієї з громадських організацій. Йдеться про "Рух підтримки Закарпатських військових".

ВІДЕО ДНЯ

Провадження розпочате за ч. 3 ст. 201-2 КК України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги в період дії воєнного стану).

Проведення таких слідчих дій зумовлене необхідністю перевірки відомостей щодо можливого продажу гуманітарної допомоги, яку мали б передавати безоплатно. Також це здійснено з метою виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Реклама
Читайте також:
В офісі "Руху підтримки закарпатських військових" проводять обшуки

Вже проведено ряд слідчих і процесуальних дій. У ході обшуку вилучено документи, чорнові записи, готівкові кошти та інші речі які можуть слугувати доказами. В межах законодавства буде вирішене питання щодо їх зберігання (ст. 100 КПК України) та накладення на них арешту (ст. 170 КПК України).

Реклама

За можливості і якщо це не нестиме шкоду кримінальному провадженню – окреме майно розпорядником може бути передане на ЗСУ.

"Наразі у кримінальному провадженні жодна особа не затримана і жодній особі не повідомлено про підозру. Триває слідство, тому зараз це вся інформація, яку можемо розголосити", – зазначили в пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури досудове розслідування здійснює СУ ГУНП в Закарпатській області. Оперативний супровід забезпечує Управління СБУ в Закарпатській області та Управління карного розшуку Нацполіції.

Реклама

"Хочемо зазначити, що такі слідчі дії жодним чином не спрямовані на дискредитацію певної громадської організації чи волонтерського руху як такого. Однак наш обов’язок – за наявності інформації про можливе вчинення злочину – перевірити її, дати їй оцінку і вже за необхідності прийняти ті чи інші подальші процесуальні рішення. При цьому жодних звинувачень правоохоронці у бік тих чи інших членів ГО не висувають, керуючись ст. 62 Конституції України, відповідно до якої особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", – запевнили у пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно