Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Спецоперація на Закарпатті: викрили чоловіків, які виправдовували війну росії проти України

Спецоперація на Закарпатті: викрили чоловіків, які виправдовували війну росії проти України

Спецоперація на Закарпатті: викрили чоловіків, які виправдовували війну росії проти України
Зловмисники поширювали деструктивний контент через створені ними сайти та мережу акаунтів у соцмережах.
ВІДЕО ДНЯ

У ході слідчо-оперативних дій на Закарпатті викрито трьох агітаторів, які через мережу Інтернет закликали до захоплення державної влади та виправдовували агресію росії проти України.

Для проведення інформаційних диверсій зловмисники поширювали деструктивний контент через створені ними сайти та мережу підконтрольних їм акаунтів у соцмережах.

Реклама

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та чорнові записи із доказами злочинних дій.

Читайте також:
На Закарпатті викрили зловмисників, які переправляли військовозобов’язаних за кордон
Реклама

Зокрема, впродовж 8 червня викрито мешканця Мукачівського району, керівника однієї з громадських організацій, який через адміністровані ним облікові записи та групи в соцмережах агітував до прийняття рішень, що несуть загрозу конституційному ладу і територіальній цілісності нашої країни.

Чоловік є прихильником одного із лідерів антидержавної організації так званого «народовладдя», яка закликала до створення «республіки Україна».

За оперативними даними, протиправна діяльність фінансувалася, у тому числі, й за рахунок коштів, отриманих від майнінгу криптовалют з подальшим їх обготівкуванням через криптобіржі та електронні платіжні системи.

Реклама

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Викрили ще двох мешканців області, які розхитували ситуацію в регіоні та просували прокремлівську риторику. На переконання слідчих Управління СБУ в Закарпатській області, вони поширювали матеріали, у яких виправдовували та заперечували збройну агресію рф проти України. Це підтвердила ініційована СБУ низка лінгвістичних експертиз.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.
За всіма викритими фактами тривають невідкладні слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти України.

Нагадаємо, інстаграм-блогерку із Закарпаття підозрюють у виправдовуванні збройної агресії росії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно