Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Бійці КОРДу затримали чоловіків: що коїлось на одному із пунктів пропуску

Бійці КОРДу затримали чоловіків: що коїлось на одному із пунктів пропуску
На місці події слідчі вилучили 140 тисяч гривень та 50 тисяч доларів, які були оплатою за пакет документів для чотирьох втікачів.
ВІДЕО ДНЯ

Закарпатські правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що двоє жителів області можуть бути причетні до налагодження каналу незаконного переправлення за кордон чоловіків, що підлягають мобілізації. 

З’ясувалося, що у справі фігурують 57-річний житель Ужгорода та 51-річний мешканець Чопа. Останні підшукували клієнтів через своїх знайомих.

Реклама

Охочим покинути країну під час воєнного стану зловмисники пропонували незаконно виготовити документи, пред’явивши які, вони б могли вільно перетнути держкордон України.

Читайте також:
На Закарпатті директор товариства переправляв чоловіків через кордон
Реклама

Провівши ряд оперативних заходів, слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Головного управління поліції області, у співпраці з оперативниками Управління стратегічних розслідувань та військовою контррозвідкою Служби безпеки України, затримали підозрюваних у злочині.

За силової підтримки бійців КОРДу на пункті пропуску «Чоп-Загонь» під час передачі документів та отримання грошових коштів було затримано 51-річного зловмисника.

Бійці КОРДу затримали чоловіків: що коїлось на одному із пунктів пропуску – 04
Реклама

На місці події слідчі вилучили 140 тисяч гривень та 50 тисяч доларів, які були оплатою за пакет документів для чотирьох втікачів. Іншого спільника, 57-річного ужгородця, затримали безпосередньо за місцем його проживання. 

Обох зловмисників було затримано у порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. 

У відділі комунікації поліції Закарпатської області зазначили, що за фактом сприяння у незаконному переправленні осіб за кордон та підроблення документів, у поліції відкрито два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 332 та ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Слідчі, за процесуального керівництва прокуратури, вже повідомили фігурантам про підозру у вчиненні вказаних злочинів та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші можливі спільники затриманих. Досудове розслідування у справі триває.

Нагадаємо, перетин кордону спростили для частини українців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно