Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Найбільше шахрайств, які фіксують в Закарпатті, вчинені через мережу Інтернет

Найбільше шахрайств, які фіксують в Закарпатті, вчинені через мережу Інтернет

Найбільше шахрайств, які фіксують в Закарпатті, вчинені через мережу Інтернет

З початку року до поліції Закарпаття надійшло чимало звернень, які стосуються заволодіння грошима чи майном людей шляхом обману. 70% шахрайств стосуються операцій в Інтернеті.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Закарпатської області.

Станом на липень 2022 року одним із найрозповсюдженіших видів шахрайств на Закарпатті є недобросовісне надання послуг купівлі-продажу та обман під прикриттям здійснення банківських послуг.

Реклама
Читайте також:
За закарпатців взялись шахраї. Опубліковано важливу інформацію

Головними особливостями інтернет-шахрайства, які ускладнюють розслідування подібних справ, є те, що контакти між потерпілими та правопорушниками відбуваються в мережі і жертва не бачить зловмисника, не знає його особу і не може надати якихось конкретних даних працівникам поліції. Крім цього, передача грошей та майна відбувається дистанційно. Потерпілі не одразу розуміють, що їх ошукали, тому не вчасно не звертаються до поліції.

Реклама

Співробітники поліції Закарпаття звертають увагу громадян: потрібно одразу повідомляти правоохоронців, якщо будь-які платіжні операції у них викликають сумнів; не надавайте особисті дані на незнайомих сайтах. До такої інформації відноситься: паспортні дані, номери платіжних карт, логіни та паролі до кабінету свого банку чи застосунку "Дія", а також будь-яких інших показників, які напряму не стосуються конкретного окремого сайту. 

Поліція звертає особливу увагу на те, що сайт, з якого ви здійснюєте покупки чи замовляєте послуги, мусить містити такий початок адреси https:\\ Просто схожі на них, наприклад:  http:\\ не повинні викликати довіри. 

Також практично завжди граматичні та синтаксичні помилки, сумнівний зовнішній вигляд вказують, що сайт робився поспіхом. А отже може бути створений для швидких шахрайських схем. 

Реклама

Поліція звертає увагу, що більшість легальних сайтів сьогодні маскують введення карткових реквізитів. Тобто в графах розрахунків дані показуються не цифрами, а зірочками чи взагалі використовується віртуальна клавіатура. Сайти, які намагаються виманити гроші, найчастіше не обладнані такими сервісами. 

Насамкінець поліція закликає не здійснювати ніяких масштабних передплат і завжди домовлятися з продавцем про переказ коштів після отримання  товару.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно