Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як на Закарпатті харків’янин 20000 доларів заробляв: розкрито схему

Як на Закарпатті харків’янин 20000 доларів заробляв: розкрито схему
ВІДЕО ДНЯ

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 38-річного харків’янина за фактами організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів та пособництва службовій особі у складанні та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України).

За інформацією слідства, обвинувачений налагодив схему  протиправного перетину кордону особами, яким у зв’язку із воєнним станом заборонено виїжджати з країни.

Реклама
Як на Закарпатті харків’янин 20000 доларів заробляв: розкрито схему – 05

 

Реклама

Він тимчасово проживав на Закарпатті та підшуковував тут військовозобов’язаних чоловіків, яким за 20 тисяч доларів США пропонував вирішити питання щодо проходження військово-лікарської комісії в одному з військових комісаріатів області.

Читайте також:
Чи можна виїжджати за кордон "заброньованим" чоловікам: пояснення прикордонників

Клієнт передавав обвинуваченому усі необхідні копії своїх документів, надалі його визнавали непридатним до військової служби, виключали з обліку, про що надавали відповідну довідку та тимчасове посвідчення  військовозобов’язаного.

Реклама

На їх підставі чоловік міг безперешкодно виїжджати за кордон, – зазначили у пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури.

На початку травня протиправну діяльність харків’янина викрили правоохоронці – чоловіка затримали у Виноградові після одержання 20 тисяч доларів США. Тоді ж йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення майже 300 тис. грн застави.

Як на Закарпатті харків’янин 20000 доларів заробляв: розкрито схему – 06

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу Ужгородського районного управління поліції за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області. Наразі обвинувальний акт скеровано до Ужгородського міськрайонного суду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно