Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Закарпатця засудили на 10 років за поширення колабораціоністських дописів у соцмережах

Закарпатця засудили на 10 років за поширення колабораціоністських дописів у соцмережах

Закарпатця засудили на 10 років за поширення колабораціоністських дописів у соцмережах

34 кримінальні провадження за фактами колабораціонізму зареєстрували на Закарпатті з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це в ефірі інформаційного ранку на Суспільному повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

ВІДЕО ДНЯ

За словами речниці, до суду скерували 6 обвинувальних актів. "Фігуранти справ у більшості мешканці Закарпаття, є уродженці інших держав, зокрема, росії, але які мають український паспорт та проживають в Україні. Є одне провадження з тих, які скеровані до суду. Воно стосується закарпатки, яка вже раніше виїхала на територію рф, звідки веде підривну діяльність. Зазвичай фігурують люди старшого віку", — розповіла Катерина Хижняк.

Читайте також:
На Закарпатті засуджено агента ФСБ росії
Реклама

Речниця обласної прокуратури розповіла, що колабораційну діяльність на Закарпатті кваліфікують або як кримінальний проступок, або як злочин за однією з частин статті 111-1 ККУ.

"Так, як на Закарпатті не ідуть бойові дії, то те, що визначаємо тут як колабораціонізм — це здебільшого публічна підтримка громадянами дій російських військових проти України. Також — невизнання окупації частини території України. Йдеться про підтримку у публічному просторі: у соцмережах, з використанням ЗМІ. Це кваліфікується за статтею про колабораційну діяльність", — розповіла Катерина Хижняк.

Реклама

Єдиний винесений вирок за колабораціонізм був у Берегові. За словами речниці прокуратури, місцевого чоловіка засудили у серпні на 10 років позбавлення права обіймати певні посади в органах державної влади, в органах місцевого самоврядування за поширення колабораціоністських дописів у соцмережах.

Нагадаємо, закарпатця засудили за поширення відео з технікою ЗСУ в TikTok.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно