Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті голову ОТГ підозрюють у розкраданні бюджетних коштів

На Закарпатті голову ОТГ підозрюють у розкраданні бюджетних коштів
ВІДЕО ДНЯ

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Головного управління Національної поліції в Закарпатській області в ході розслідування справи щодо розподілу коштів у одній із територіальних громад Ужгородського району, викрили трьох осіб на привласненні майже 30% кошторису на будівництво адміністративної споруди.

"Поліцейські у співпраці зі співробітниками СБУ встановили, що до схеми з розкрадання бюджетних коштів причетні голова ОТГ, інженер з технічного нагляду та директор приватного підприємства, яке виграло тендер на спорудження приміщення", – зазначили у відділі комунікації поліції Закарпатської області. Про яку саме громаду йдеться у поліції не розголошують.

Реклама
Читайте також:
Колишнього голову та депутата однієї із сільських рад підозрюють у махінаціях

Директор в актах приймання виконаних будівельних робіт та довідках про їх вартість, свідомо завищив суму на 2,4 млн гривень. В подальшому його спільники, двоє службовців, усвідомлюючи протиправність таких дій, підписали вказані документи. Таким чином загальна сума робіт склала 8,1 мільйони гривень.

Реклама
На Закарпатті голову ОТГ підозрюють у розкраданні бюджетних коштів – 04

Фактично ж всі будівельні роботи на етапі розслідування, були виконані не в повному обсязі. Проте кошти від органу місцевого самоврядування були перераховані на банківський рахунок виконавця, після чого були переведені в готівку.

За даним фактом у поліції відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 28 - ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 - ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто Внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб та розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах та внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, іншому службовому підробленні, яке скоєно за попередньою змовою групою осіб.

Реклама
На Закарпатті голову ОТГ підозрюють у розкраданні бюджетних коштів – 05

Усім трьом, причетним до даних злочинів, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру. Готуються матеріали для скерування справи для судового розгляду.

Нагадаємо, в області судитимуть колишнього голову сільської ради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно