Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті правоохоронці затримали харків’янина. Відома причина

На Закарпатті правоохоронці затримали харків’янина. Відома причина
Мешканця Харківської області викрили на організації незаконного перетину через кордон.
ВІДЕО ДНЯ

Слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області,  спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань та співробітниками відділу внутрішньої та власної безпеки по 94 прикордонному загону, викрили мешканця Харківської області на організації незаконного перетину через кордон осіб призовного віку.

Правоохоронці встановили, що 31-річний чоловік не лише сам планував незаконно покинути межі країни, а й підшукав собі для цього ще одного клієнта – 37-річного харків’янина. 

Реклама

Останній, за попередньою домовленістю, приїхав для цього на Закарпаття та передав організатору наперед обумовлену плату – 1000 доларів США.

Читайте також:
Понад 20 порушників затримали прикордонники на Закарпатті
Реклама

Для того, щоб організувати безперешкодний перехід кордону, організатор схеми намагався домовитися про сприяння у цьому з інспектором прикордонної служби. 

21 грудня чоловік зустрівся з військовослужбовцем прикордонної служби в лісовому масові поблизу Ужгорода та запропонував йому за грошову винагороду надати інформацію про місця розташування прикордонних нарядів та посприяти  йому та його клієнтові потрапити до Словаччини в обхід пунктів пропуску.

В ході контролю за вчиненням злочину зловмисника було затримано одразу ж після передачі грошових коштів інспектору прикордонної служби. Грошові кошти – близько 19 тисяч гривень неправомірної вигоди та іншу частину в сумі 500 доларів США, які фігурант залишив собі, як оплату за організацію незаконного переправлення свого клієнта – вилучено. Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Реклама

Слідчі ГУНП в Закарпатській області, за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та звернулися до  Ужгородського міськрайонного суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Іншому чоловікові, який хотів скористатися такими незаконними послугами фігуранта, передбачена адміністративна відповідальність за ст.204-1 КУпАП.

Нагадаємо, в області затримали чоловіків, які намагались уникнути призову за мобілізацією.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно