Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті судитимуть членів організованого злочинного угруповання

На Закарпатті судитимуть членів організованого злочинного угруповання

У червні 2022 року оперативники сектору захисту інтересів суспільства і держави у співпраці зі слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів Головного управління Національної поліції в Закарпатській області заблокували злочинну схему, пов’язану з незаконним переміщенням військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України.  

ВІДЕО ДНЯ
На Закарпатті судитимуть членів організованого злочинного угруповання – 01

У ході досудового розслідування було встановлено, що 47-річний житель села Минай організував злочинне угруповання, до якого залучив свого 21-річного сина та 45-річну співробітницю районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Реклама
Читайте також:
Затримано "провідника", який за 3 тисячі доларів показав "клієнту" нелегальне місце для перетину кордону

У злочинній змові вони займалися підробкою висновків спеціалістів медустанов інших областей про нібито наявність у їхніх клієнтів хвороб, які несумісні з проходженням військової служби. В подальшому ці підробки чоловіки надавали при проходженні військово-лікарської комісії та в результаті отримували довідки про непридатність до військової служби і можливість покинути межі України. 

Реклама
На Закарпатті судитимуть членів організованого злочинного угруповання – 02

Організатора було затримано за силової підтримки бійців КОРДу саме під час отримання ним від чергового клієнта грошових коштів у розмірі 11 тисяч доларів та 18 500 гривень. Тоді з місця події та в ході обшуків транспортного засобу і житла фігурантів слідчі загалом вилучили понад 30 тисяч доларів, 5 400 євро та 746 500 гривень. 

Слідчі, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, провели всі необхідні слідчі дії у справі, зібрали достатньо доказів та вже сформували обвинувальний акт, який разом з матеріалами кримінального провадження скерували для судового розгляду. Троє членів організованого злочинного угруповання обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 332, ч.ч. 1, 3 ст. 358 Кримінального кодексу України. 

Реклама
На Закарпатті судитимуть членів організованого злочинного угруповання – 03

"Їм загрожує до 9 років ув’язнення з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади на строк до трьох років з конфіскацією майна", – розповіли у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно