Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Закарпатті слідчі повідомили про підозру двом директорам державної установи

На Закарпатті слідчі повідомили про підозру двом директорам державної установи

На Закарпатті слідчі повідомили про підозру двом директорам державної установи
ВІДЕО ДНЯ

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Головного управління Національної поліції в Закарпатській області у співпраці з оперативниками Управління стратегічних розслідувань встановили обставини незаконної співпраці всіх причетних до нанесення державі збитків на суму понад 58 мільйонів гривень. 

Двоє чоловіків, будучи керівниками державної установи у різний час, співпрацювали з фізичною особою-підприємцем. Хустський районний суд вже визнав останнього винним у вчиненні злочину, відповідно до ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України, тобто Порушення встановлених правил використання надр, видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі. 

Реклама

Тепер поліція зібрала достатньо доказів для повідомлення про підозру особам, які через службову недбалість допустили вчинення такого злочину. 

Читайте також:
На Закарпатті перед судом постане директор комунального підприємства
Реклама

Першим підозрюваним є 57-річний мешканець Виноградова, який займав посаду керівника організації з жовтня 2017 року по серпень 2020-го. Чоловік не перевірив надані йому документи про підприємство та уклав договори про надання послуг з розчистки річки Тиса неподалік автодороги Хуст-Крива Хустського району.

Це призвело до незаконного видобутку корисних копалин, а саме піщано-гравійної суміші об’ємом 64216 метрів кубічних. Загалом це спричинило збитків державним інтересам у сумі 40,5 мільйонів гривень. 

2020-го року до виконання обов’язків директора цієї ж державної установи приступив 51-річний Виноградівець, який так само знехтував перевіркою документів та підписав всі необхідні договори для продовження робіт.

Реклама

За півроку роботи на посаді своїми діями фігурант наніс державі збитків у сумі більш як 17,5 мільйонів гривень, сприявши незаконному видобутку піщано-гравійних сумішей об’ємом 20904 метрів кубічних.

Обом колишнім керівникам слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, тобто Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Такі дії караються позбавленням волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

"Процесуальне керівництво у справі здійснює Закарпатська обласна прокуратура, – зазначили у відділі комунікації поліції Закарпатської області. – Слідство у справі триває". 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно