Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатця посадили на два роки за умисний наїзд на поліцейського

Закарпатця посадили на два роки за умисний наїзд на поліцейського

Мешканцю Закарпаття присудили два роки ув’язнення за наїзд машиною на поліцейського. Інцидент стався ще влітку 2019 року, суд розглядав справу заново вже вдруге. За версією слідства, обвинувачений, намагаючись втекти від поліції, здійснив наїзд на правоохоронця на своїй Chevrolet Aveo, а потім втік.

ВІДЕО ДНЯ

У суді чоловік вину не визнав, натомість стверджував, що поліція вимагала у нього хабар. Окрім двох років ув’язнення, обвинувачений має відшкодувати поліцейському 15 тис. грн моральної шкоди.

Як зазначається у вироку Іршавського районного суду, подія сталася пізно ввечері 29 червня в Іршавському районі – між селами Брід і Підгірне. Там поліція зупинила автомобіль Chevrolet Aveo за порушення правил дорожнього руху: водій машини виїхав з польової дороги на головну без увімкненого поворотника і без фар.

Реклама
Читайте також:
Помістили до ізолятора: що накоїв закарпатський поліцейський

Поліцейський Михайло О. підійшов до авто і попросив водія Chevrolet Aveo Юрія М. пред’явити посвідчення. Водій відмовився і почав матюкатися на поліцейських.

Реклама

У машині також перебувала пасажирка, яка, за словами поліцейських, після питання про вживання алкоголю сказала водію: «Сідай у машину і дави їх». Чоловік сів у Chevrolet Aveo, зачинив двері та наїхав на поліцейського, який стояв перед автомобілем. Водій провіз правоохоронця на капоті близько 10-15 метрів, потім поліцейський впав на дорогу. Після інциденту водій на швидкості втік.

У суді постраждалий правоохоронець Михайло О. просив притягнути водія до відповідальності, а також стягнути із нього 4,4 тис. грн матеріальної та 25 тис. грн моральної шкоди, оскільки отримав легкі травми внаслідок наїзду Chevrolet Aveo.

Обвинувачений Юрій М. під час судового засідання вину не визнав, розповів, що того дня їхав із села Брід від тещі, його зупинили поліцейські за вимкнені фари. Водій стверджував, що за порушення ПДР поліцейський вимагав у нього 400 доларів хабаря, а також казав, що не наїжджав на правоохоронця та не знає, звідки у нього були травми.

Реклама

Відтак суддя Іршавського райсуду визнала Юрія М. винним за ч. 2 ст. 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та присудила йому два роки позбавлення волі. Крім того, обвинуваченого зобов’язали сплатити потерпілому 15 тис. грн моральної шкоди. Водій може оскаржити вирок в апеляційному суді протягом 30 днів.

Нагадаємо, у соцмережах шириться скандальне відео за участі закарпатської патрульної. Її відсторонили від виконання службових обов’язків.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно