Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Закарпатті представник духовенства УПЦ МП розпалював релігійну ворожнечу та ненависть: його затримано

На Закарпатті представник духовенства УПЦ МП розпалював релігійну ворожнечу та ненависть: його затримано

На Закарпатті представник духовенства УПЦ МП розпалював релігійну ворожнечу та ненависть: його затримано
ВІДЕО ДНЯ

Слідчі поліції Закарпаття повідомили про підозру представнику духовенства УПЦ МП у розпалюванні релігійної ворожнечі та ненависті.

Про це повідомляє Поліція Закарпатської області.

Реклама

Слідчі відділу загального кримінального спрямування Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, за оперативного супроводу співробітників СБУ та процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомили про підозру представнику Української православної церкви московського патріархату у розпалюванні серед громадян міжрелігійної ворожнечі та ненависті.

Читайте також:
В області затримали 11 чоловіків, які намагались перетнути кордон
Реклама

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України правоохоронці зафіксували пропагандистську активність даної особи в соціальних мережах. Для цього фігурант створював фейкові акаунти, за допомогою яких в подальшому поширював провокаційні заклики до розпалювання міжконфесійної ворожнечі та всіляко принижував громадян через їх релігійні погляди, які не співпадали з його переконаннями та переконаннями його духовних наставників.

В ході досудового розслідування було проведено ряд необхідних слідчих дій та експертних досліджень, які підтвердили протиправність дій підозрюваного. Окрім цього, за місцем його мешкання правоохоронці провели санкціонований судом обшук, в ході якого отримали важливі речові докази.

Зловмисник підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисні дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, образи почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

Реклама

Найближчим часом слідчі поліції сформують обвинувальний акт, який разом з матеріалами кримінального провадження буде скеровано для судового розгляду. За скоєне підозрюваному загрожує від штрафу до позбавлення волі терміном до трьох років.

Нагадаємо, що у Мукачеві син побив батька до смерті. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно