Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Закарпатському кримінальному авторитету та п’ятьом його спільникам повідомлено про підозру

Закарпатському кримінальному авторитету та п’ятьом його спільникам повідомлено про підозру

Закарпатському кримінальному авторитету та п’ятьом його спільникам повідомлено про підозру
ВІДЕО ДНЯ

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури кримінальному авторитету повідомлено про підозру у поширенні злочинного впливу та організації злочинного зібрання, а п’ятьом його спільникам – в участі у такій "сходці" (ч. 2 ст. 255-1, ч. 1 ст. 255-2 КК України).

За даними слідства, 43-річний раніше судимий мукачівець, перебуваючи в ДУ "Закарпатська УВП (№ 9)", поширював злочинний вплив та спонукав до цього інших ув’язнених, організовував злочинні зібрання – "сходки" – для розподілу сфер впливу, обговорення наповнення "общаку" та розподілу з нього незаконно отриманих представниками криміналітету грошових коштів.

Реклама

Обговорювалося і постачання на територію УВП заборонених предметів. Кілька таких "зустрічей" відбулися протягом грудня 2022 року – лютого 2023 року.

Читайте також:
Закарпатський кримінальний авторитет погрожував вбити директора підприємства
Реклама

Учасники "сходки" також вирішували між собою питання надання особам того чи іншого статусу в злочинному світі. Підозрювані знаходяться під вартою вже не перший рік і кожен з них має певний "високий статус" у "злочинному світі".

Це – чоловіки віком від 21 до 44 років, більшість із яких закарпатці, є також уродженець АР Крим. Їх обвинувачують у розбійних нападах та інших злочинах, зокрема двох за фактом замаху і вчинення умисного вбивства.

"Вчора за місцем тримання осіб проведено обшуки, вилучено ряд чорнових записів, кристалічні речовини, схожі на психотропні, мобільний телефон та інші речові докази. Шляхи потрапляння в установу заборонених предметів встановлюватимуть", – зазначили в пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури.

Реклама

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ, із залученням спецпідрозділу КОРД та за сприяння ДУ "Закарпатська УВП (№ 9)".

Нагадаємо, у Мукачеві затримали групу наркоторговців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно