Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті судитимуть адвокатку та її спільника

На Закарпатті судитимуть адвокатку та її спільника

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо адвокатки та перевізника з Ужгорода за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон за грошову винагороду та збуту підробленого офіційного документа за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України).

ВІДЕО ДНЯ

За даними слідства, обвинувачена у змові з іншими особами  розробила протиправний механізм незаконного переправлення осіб через держкордон. Першочергово йшлося про виготовлення чоловікам документів про навчання у вищих навчальних закладах європейських країн і довідок територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які б підтверджували наявний в особи статус здобувача освіти.

Читайте також:
Адвокат пояснив, чи можуть чоловіка силою забрати з вулиці до військкомату
Реклама

Згодом, зважаючи на введення в державі обмежень на виїзд студенів, жінка пропонувала «клієнтам» дещо інший спосіб нібито легального перетину кордону. За 8000 доларів США вона домовилась із клієнтом про виготовлення для нього посвідчення водія і внесення його даних до системи «Шлях», що дало б можливість виїхати за межі України під виглядом перевізника гуманітарних вантажів.

На Закарпатті судитимуть адвокатку та її спільника – 01
Реклама

Раніше адвокатка одержала частину грошових коштів – 5000 доларів США. Залишок суми в розмірі 3000 доларів США «ухилянт» надав спільнику жінки – водію, з яким безпосередньо намагався виїхати до Словаччини. На території пункту пропуску осіб затримали «на гарячому» наприкінці вересня минулого року.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу 4 відділу 6 управління Департаменту військової контррозвідки СБУ та УСР в Закарпатській області ДСР НПУ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно