Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті судитимуть двох жителів одного села

На Закарпатті судитимуть двох жителів одного села

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо організованої групи у складі двох місцевих жителів за фактом незаконного вирощування понад шістьох сотень рослин конопель (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 310 КК України). Одного з чоловіків обвинувачують ще й у незаконному поводженні з боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК України).

ВІДЕО ДНЯ

За даними слідства, двоє мешканців села Велика Паладь, що на Берегівщині, підшукали на території  району земельну ділянку, де займалися незаконним вирощуванням рослин конопель для подальшого збуту. Земля знаходилась у важкодоступній ділянці лісового масиву, а дістатися до неї можна було лише водним транспортом по річці Тиса.

На так званому острові вирощували, зокрема, елітні сорти марихуани. При цьому ділки систематично здійснювали культивацію плантації, поливали її та обладнали системою фотофіксації.

Реклама
Читайте також:
У Мукачеві чоловік розповсюджував особливо небезпечний наркотик: його затримали

На місці події у жовтні 2022 року правоохоронці знайшли та вилучили понад 670 рослин. За попередніми підрахунками, вартість вказаної партії товару за цінами «чорного ринку» може становити близько 18 млн грн.

Реклама

Обвинувачені намагалися втекти від правоохоронців, однак їх вдалося затримати, а пізніше –  безальтернативно взяти під варту. Згодом, відповідно до рішення апеляційного суду, чоловікам змінили запобіжний захід на тримання під вартою з правом внесення майже 1,5 млн грн застави кожним.

За місцями проживання фігурантів та в належних їм транспортних засобах провели обшуки. Знайшли та вилучили насіння коноплі, наркотичні засоби рослинного походження, які могли бути вирощені на виявленій плантації, а також готівкові кошти в іноземній валюті. Вдома в одного з фігурантів знайшли також близько сотні бойових патронів, які той зберігав без передбаченого законом дозволу.

Встановлено особу ще одного закарпатця, підозрюваного у причетності до вказаного злочину. Наразі його оголосили в міжнародний розшук із обранням запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Реклама

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області із залученням оперативників спецслужби та співробітників УБН в Закарпатській області ДБН НП України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно