Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Виманювала гроші у людей: 22-річна закарпатка в мережі торгувала неіснуючими товарами

Виманювала гроші у людей: 22-річна закарпатка в мережі торгувала неіснуючими товарами

Виманювала гроші у людей: 22-річна закарпатка в мережі торгувала неіснуючими товарами

У лютому цього року до поліції Закарпаття почали надходити заяви про шахрайство в одній із соцмереж. Усі потерпілі розповідали правоохоронцям, що контактували з жінкою, яка продавала одяг та взуття у мережі, кожен із них заплатив невелику суму в якості передоплати, після чого контакт з торговцем припинявся.

ВІДЕО ДНЯ

Співробітники кіберполіції в Закарпатській області одразу ж розпочали перевірку за даними фактами та встановили, що всі кошти потерпілих надходили на банківські рахунки однієї і тієї ж особи.

Більше того, вони викрили таку протиправну діяльність не лише на території нашої області, поліцейські встановили, що подібним чином зловмисниця ошукала жителів Тернопільської, Житомирської, Івано-Франківської, Чернівецької, Харківської та Дніпропетровської областей.

Реклама
Читайте також:
Закарпатцям почали телефонувати шахраї

Фігурантка реєструвалася в групах купівлі та продажу товарів в соціальних мережах, виставляла фото, які копіювала з подібних груп, та домовлялася про продаж цих неіснуючих товарів. Отримавши від клієнтів завдаток, дівчина змінювала номер телефону та була впевненою, що сума, яку вона незаконно виманила, є недостатньою для звернення до правоохоронців.

Реклама

Спільно зі співробітниками Мукачівського районного управління поліції кіберполіція Закарпаття встановила, що 22-річна дівчина проживає на території Закарпатської області – в Берегові.

Під процесуальним керівництвом Мукачівської окружної прокуратури їй було повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство).

Наразі слідчі вже завершила досудове розслідування у справі, сформували обвинувальний акт та разом з матеріалами кримінального провадження скерували для судового розгляду.

Реклама

У відділі комунікації поліції Закарпатської області зазначили, що обвинуваченій загрожує від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, українцям озвучили важливе попередження про шахраїв.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно