Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Резонансне викриття у Мукачеві: поліція показала відео затримання

Резонансне викриття у Мукачеві: поліція показала відео затримання
ВІДЕО ДНЯ

На Закарпатті припинили діяльність злочинного угруповання, члени якого налагодили схему з переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Поліцейські встановили, що до організації причетні 50-річна жінка та її 30-річний товариш, обоє мукачівці. Їх злочинну діяльність оперативники почали документувати ще на початку цього року.

Реклама
Резонансне викриття у Мукачеві: поліція показала відео затримання – 07

Так, в січні правоохоронці попередили спробу незаконного перетину державного кордону одним з їхніх клієнтів. Провівши ряд негласних заходів, вчора, 29 травня, спільною міжвідомчою групою вдалося затримати обох фігурантів злочину.

Реклама
Читайте також:
Прикордонники затримали 4 ухилянтів

Вони саме займалися підготовкою до переправлення чергових втікачів: поселили клієнта до заздалегідь орендованої квартири в прикордонному районі та отримали від нього плату у розмірі 7 тисяч доларів США.

"Організаторку затримали на околицях міста Мукачево, її спільника – за місцем проживання. Затримання проводили за силової підтримки спецпризначенців КОРД", – повідомили у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

Реклама

Слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області провели 5 санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних та їх можливих спільників. В ході слідчих дій вдалося вилучити ряд речових доказів, зокрема і готівку в іноземній валюті, отриману як плату за незаконні послуги з переправлення.

Резонансне викриття у Мукачеві: поліція показала відео затримання – 08

Наразі обох фігурантів затримано у порядку статті 208 КПК та поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Слідчі вже повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та підготували клопотання до суду, щодо обрання затриманим запобіжного заходу.

Правоохоронці наполягатимуть на триманні під вартою. За скоєне зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування у цій справі триває.

Нагадаємо, опубліковано пояснення, хто з чоловіків може виїжджати за кордон із 1 червня.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно