Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ДБР викрило на Закарпатській митниці контрабандну схему

ДБР викрило на Закарпатській митниці контрабандну схему

Працівники ДБР повідомили про підозру трьом державним інспекторам митного поста «Мукачево» Закарпатської області, які організували контрабандну схему ввезення товарів в Україну.

ВІДЕО ДНЯ

Встановлено, що з-поміж іншого, у квітні минулого року посадовці оформили 4 вантажівки з товарами з Китаю без сплати митних платежів. Підставою нібито стали зміни до законодавства на час воєнного стану, згідно з якими товари, імпортовані  в Україну після 1 квітня 2022 року, підпадають під митне оформлення без сплати платежів.

Однак, як встановили працівники ДБР, насправді ці товари ввезли на територію держави у лютому-березні 2022 року, про що свідчать записи в базах даних митних органів.

Реклама
Читайте також:
Митники виявили 120 тисяч доларів, які громадяни намагались ввезти в Україну

А потім працівники митниці, порушуючи законодавство, дозволили комерсантам відкликати подані митні декларації та заявити вантажі в режимі «реекспорт». Далі їх повторно ввезли в країну, але вже у пільговому режимі. 

Реклама

Дії посадовців призвели до ненадходження до бюджету 4 млн грн. Працівникам митниці повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем за ч. 2 ст. 364 КК України.

Передбачене статтею покарання —  позбавлення волі на строк до шести років. Розслідування триває, перевіряється причетність інших посадовців митниці до тіньової схеми. Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська обласна прокуратура.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно