Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • У Мукачеві затримали злочинне угрупування, яке півроку обкрадало приватні будинки людей (ФОТО)

У Мукачеві затримали злочинне угрупування, яке півроку обкрадало приватні будинки людей (ФОТО)

У Мукачеві затримали злочинне угрупування, яке півроку обкрадало приватні будинки людей (ФОТО)
Четверо молодих мукачівців об’єдналися заради спільної справи - крадіжки. Близько півроку молоді люди, двоє з яких неповнолітні, успішно «чистили» будинки. Вцілому, зловмисники винесли з чужих...
ВІДЕО ДНЯ

Четверо молодих мукачівців об’єдналися заради спільної справи - крадіжки. Близько півроку молоді люди, двоє з яких неповнолітні, успішно «чистили» будинки. Вцілому, зловмисники винесли з чужих помешкань більше кілограма золота, гроші та інші коштовні речі.

Під час чергової крадіжки, яку заздалегідь спланували молоді люди, їх затримали правоохоронці міського відділу. На цей раз знахабнілі зловмисники обрали помешкання для своєї «темної» справи фактично навпроти міськвідділу міліції. Тут працівники патрульної служби спільно з нарядом Державної служби охорони і затримали серійних крадіїв.

Реклама

Із пояснень правоохоронцям стало зрозуміло: молоді люди «працювали» по парах: двоє дівчат – 18 та 16 років та двоє юнаків такого ж віку. Як розповідають дівчата, з самого початку їхнім завданням було спланувати крадіжку, виконавцями виступали юнаки. Проте з часом дівиці настільки ввійшли в роль, що частину крадіжок виконували вони вдвох.

Так, на початку листопада, у одному з господарських магазинів Мукачева, дівчата придбали металевий лом, буцімто на прохання батька, і обікрали помешкання на околиці міста у с.Кольчино. Юні мукачівки розповідають, що «промахів» у підборі будинків для крадіжок у них не було. Першим критерієм для них був фасад помешкання, наявність авто у хазяїнів та відсутність останніх протягом певного періоду часу. А для виконання пограбунку їм вистачало приблизно 15 хв.

Реклама

Так, на рахунку молодої компанії до 10 епізодів проникнень до чужих помешкань. Награбоване вони найчастіше здавали до ломбардів у м.Ужгород та м.Свалява.

Однак, попавшись «на гарячому», мукачівцям доведеться відповідати за вчинене. Організатором серії крадіжок виступав 18 – літній громадянин Б., який умовив свого неповнолітнього сусіда піти на протиправні речі заради розваг. Інші двоє панянок виховувались у неповних і матеріально незабезпечених сім`ях, тому на пропозицію обкрадати заради грошей – не відмовились.

Наразі слідчий міськвідділу Василь Мирончук відкрив кримінальне провадження за ознаками част.3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» з проникненням. Тривають досудові перевірки.

Реклама

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно