Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Закарпатський підприємець зберігав без дозволів 4 тони пестицидів та агрохімікатів

Закарпатський підприємець зберігав без дозволів 4 тони пестицидів та агрохімікатів

Закарпатський підприємець зберігав без дозволів 4 тони пестицидів та агрохімікатів
На складі приватного підприємства зберігалися пестициди та агрохімікати загальною вагою близько чотирьох тонн і вартістю 600 тисяч гривень. Власник не мав дозвільних документів, відповідної ліцензії...

На складі приватного підприємства зберігалися пестициди та агрохімікати загальною вагою близько чотирьох тонн і вартістю 600 тисяч гривень. Власник не мав дозвільних документів, відповідної ліцензії та документів на паспортизацію складського приміщення. Незаконну продукцію вилучено.

ВІДЕО ДНЯ

Серед іншого, працівники Державної служби боротьби з економічними злочинами протидіють і кримінальним правопорушенням у сфері обігу засобів захисту рослин.

Проведений міліцією аналіз показав, що в області мають діючі ліцензії на право здійснення діяльності з пестицидами та засобами захисту рослин лише три суб’єкти підприємницької діяльності: в Ужгородському,Іршавському й Берегівському районах. Окрім того, діють три сертифіковані склади для зберігання пестицидів: у Берегівському, Ужгородському та Хустському районах. На території Закарпатської області офіційно діють 6 дистриб’юторів засобів захисту рослин. Також є близько 30 суб’єктів підприємницької діяльності, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі пестицидами та засобами захисту рослин.

Реклама

За інформацією обласної фітосанітарної інспекції та санепідемстанції, споживання пестицидів в області у 2012 році склало 270 тонн, а цьогорічпотреба складає до 300 тонн. Із 89 сільськогосподарських підприємств області у 2012-2013 роках використовували пестициди лише 31.

Міліція спільно з фітосанітарною інспекцією виявляє факти торгівлі пестицидами без відповідних документів. Є вже перші результати. Так, нещодавно працівники УДСБЕЗ УМВС в рамках кримінального провадженняпровели санкціонований обшук складських приміщень приватного підприємства в Мукачівському районі. Під час його проведення буловиявлено склад, в якому зберігалися пестициди та агрохімікати завідсутності дозвільних документів, ліцензії та документів на паспортизаціюскладського приміщення. Виявлено та вилучено пестицидів та агрохімікатів укількості 3 тонни 754 кілограми приблизною собівартістю 600 тисяч гривень.

Реклама

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно