Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На території Мукачева діяла група, яка вербувала та вивозила дівчат до Москви для заняття проституцією

На території Мукачева діяла група, яка вербувала та вивозила дівчат до Москви для заняття проституцією

На території Мукачева діяла група, яка вербувала та вивозила дівчат до Москви для заняття проституцією
У Мукачеві правоохоронцями виявлено випадок вербування двох дівчат, які, постраждали від торгівлі людьми. Дівчат вивозили нібито на заробітки у Москву. Після прибуття до Росії їм повідомили, що...

У Мукачеві правоохоронцями виявлено випадок вербування двох дівчат, які, постраждали від торгівлі людьми. Дівчат вивозили нібито на заробітки у Москву.

ВІДЕО ДНЯ

Після прибуття до Росії їм повідомили, що вони продані за 1500 доларів і поки ці гроші «не відроблять», в Україну не повернуться.

Про це сьогодні, 15 серпня, під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі повідомив представник відділу боротьби з торгівлею людьми та злочинами проти моральності (ВБТЛПМ) управління карного розшуку УМВС України в Закарпатській області, старший оперуповноважений, капітан міліції Микола Кухта.

Реклама

За його словами, з початку 2013 року на Закарпатті зафіксовано 3 випадки торгівлі людьми. Два з них – злочини, пов’язані із сексуальною експулатацією.

«На території Мукачева діяла група, яка вербувала та вивозила «живий товар» до Москви, де у групи була налагоджена співпраця із сутенерами. В основному це дівчата із неблагополучних сімей у скрутному матеріальному становищі. Їм оплачували проїзд до Росії, та дівчата не знали, що їдуть займатися проституцією. А у Росії від них відбирали документи і повідомляли, що вони вже у боргу – їх продано за 1500 доларів США. Лише після відроблення такої суми вони матимуть змогу повернутися на територію України. Коли одна з дівчат, відробивши суму, повернулася на Закарпаття, вона вирішила звернутися із заявою до правоохоронців. Наразі справа перебуває на розгляді в Мукачівському міськрайонному суді», – розповів М. Кухта.

Реклама

Правоохоронець виступив на засіданні, присвяченому презентації звіту Всеукраїнської Коаліції громадських організацій з протидії торгівлі людьми, підготовленого у контексті моніторингу виконання Україною Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми, що набрала чинності для України 1 березня 2011 р.

Інформацію для підготовки звіту організації-члени Коаліції збирали у різних регіонах України, у тому числі на Закарпатті, де представником Коаліції є саме громадська організація «Веста». «Це величезна праця експертів з різних областей, – підсумувала презентований звіт І. Сабадош. – Звіт унікальний тому, що показує, як законодавство працює на практиці – на конкретних прикладах. Таких звітів загалом дуже мало. Звіт є достатньо збалансованим, містить як критичні елементи, так і відзначення найкращих практик, започаткованих в Україні. До кожного розділу звіту подані висновки, зважаючи на які Коаліція також формулює і ряд рекомендацій».

«За останні 2,5 роки Україною здійснено чимало прогресивних змін у напрямку протидії торгівлі людьми, але на сьогодні немає дієвих механізмів захисту прав осіб, що постраждали від торгівлі людьми», – констатує експерт.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно