Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

З початку року на Мукачівщині сталося близько 40 "угонів" велосипедів

З початку року на Мукачівщині сталося близько 40 "угонів" велосипедів
Тільки з початку року до міліціонерів надійшло близько 40 повідомлень про такі факти. Як виявилося, у більшості задокументованих епізодів причиною «угонів» улюблених засобів пересування стала...

Тільки з початку року до міліціонерів надійшло близько 40 повідомлень про такі факти. Як виявилося, у більшості задокументованих епізодів причиною «угонів» улюблених засобів пересування стала безпечність самих власників, які залишали своїх «залізних друзів» без нагляду.

ВІДЕО ДНЯ

Так, днями від рук велосипедних крадіїв постраждав 45-річний мукачівець. Близько обіду чоловік залишив свого двоколісного на «секундочку» під магазином, а коли повернувся, то велосипеда вже не було. Наступного дня залишилась без свого велосипеда ще одна мукачівка. Жінка залишила його вранці під міською поліклінікою та поки спілкувалась з лікарями, невідомий злодій викрав велосипеда. Згодом невідома особа викрала велосипед і від жителя Мукачівщини, який так само залишив свій транспорт без нагляду як і всі його попередники. Із такими повідомленнями до мукачівської міліції звертаються щотижня.

Як стверджують правоохоронці, полювання на велосипеди злочинці ведуть поблизу магазинів, у зонах відпочинку, під під'їздами будинків. Крадуть і дорогі, і дешеві, і спортивні, і дитячі двоколісні. До прикладу, в Мукачеві правоохоронці міського відділу міліції викрили та затримали одного з велосипедних крадіїв. 29-річний місцевий житель Мукачева крав двоколісних «коней» «Я крав тільки модні, спортивні велосипеди, - розповідає затриманий міліціонерам, - а навіщо мені пережиток минулого «Україна», я б на таких не заробив...» розповідає 29-річний Олег (ім’я змінено) за плечима у якого 9 років «загального стажу» у в’язниці. Інший же велосипедний крадій вирішив красти аби в подальшому продати на запчастини. Також мукачівськими розшуковиками було затримано ще одного крадія, який пояснив, що побачив біля магазину велосипед і вирішив “присвоїти” його собі аби доїхати додому на Мукачівщину. По даним фактам відкриті кримінальні провадження.

Реклама

Аби попередити подібні випадки, мукачівські міліціонери звертаються до власників велосипедів заздалегідь подбати про безпеку своїх «двоколісних друзів» та захистити їх від можливого викрадення, дотримуючись кількох елементарних правил:

- не залишати велосипед без нагляду навіть на кілька секунд;

Реклама

- не давати велосипед незнайомим людям;

- пристібати велосипед та колеса надійним тросом;

- зберігати велосипеди вдома або в надійних коморах;

Реклама

Якщо ж Ви помітили підозрілу особу, що занадто довго вовтузиться з велосипедом, або переносить двоколісного, в якого колеса скріплені ланцюгом, не залишайтеся осторонь і повідомте про цей факт до міліції ( з мобільного безкоштовно -102). Ваша пильність і небайдужість можуть запобігти скоєнню ще однієї велосипедної крадіжки-зазначає в.о начальника міськвідділу міліції Іван Повханич.

Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно