Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Використання несертифікованої піротехніки може принести шкоду здоров’ю

Використання несертифікованої піротехніки може принести шкоду здоров’ю
Мабуть жоден з нас не уявляє собі Новорічних свят без салютів, феєрверків, хлопушок та бенгальських вогнів. Але чи замислюються ті, хто купують та використовують піротехнічні вироби, про небезпеку,...

Мабуть жоден з нас не уявляє собі Новорічних свят без салютів, феєрверків, хлопушок та бенгальських вогнів. Але чи замислюються ті, хто купують та використовують піротехнічні вироби, про небезпеку, яку несуть в собі ці розважальні засоби.

ВІДЕО ДНЯ

Напередодні новорічно-різдвяних свят на прилавки магазинів пропонують широкий асортимент піротехніки. Чим ближче свято, тим більше її купують. Слід згадати, що піротехнічні вироби, крім задоволення, несуть в собі небезпеку для здоров`я громадян і навколишнього середовища. Особливу тривогу викликають вироби, що завозяться нелегальним шляхом, зокрема, з Китаю без сертифікатів відповідності й інструкцій щодо використання українською чи російською мовами. Звичайно ж, такі вироби продаються на ринках із рук або лотків.

Відтак, під час рейду з виявлення не сертифікованої продукції, працівниками дозвільної системи Мукачівського МВ (по обслуговуванню м. Мукачева та Мукачівського району) було вилучено три великі салютні установки так звані «римські свічки», які відстрілюють по 15 та 30 зарядів, сотні петард та салютів. Підприємця, який торгував без відповідних дозвільних документів, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів», за що передбачено конфіскацію майна та штраф від 30 до 60 неоподаткованих мінімумів.

Реклама

Окрім того, хочеться нагадати, що піротехнічні вироби при неправильному використанні можуть завдати серйозні каліцтва, травми та опіки, а також призвести до пожежі навіть на значній відстані від місця використання, залетівши у вікно, на балкон чи лоджію. Піротехніка також може спрацювати при нагріванні, пошкодженнях або розбиранні. Радіус небезпечної зони для піротехнічних виробів розважального характеру може складати до 20 метрів, а для феєрверків – до 500.

Для того, щоб уникнути неприємних наслідків від ігор з піротехнічними виробами та попередити трагічні випадки, правоохоронці Мукачівського міськвідділу закликають пам’ятати та неухильно виконувати правила пожежної безпеки при використанні піротехнічних виробів та правила приведення їх в дію.

Реклама

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно