Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Двоє мукачівців вчинили розбійний напад на сім’ю

Двоє мукачівців вчинили розбійний напад на сім’ю
Двоє молодих товаришів за свої 30 з гаком років жодного дня не працювали, аби заробити на власне життя. Спочатку «сиділи» на шиї у предків, потім взялися злодіювати. 32-літній Олександр 8 разів...

Двоє молодих товаришів за свої 30 з гаком років жодного дня не працювали, аби заробити на власне життя. Спочатку «сиділи» на шиї у предків, потім взялися злодіювати. 32-літній Олександр 8 разів притягувався до кримінальної відповідальності і не один рік відсидів за гратами. Наздоганяє старшого приятеля і Сергій, який слідує порадам «досвідченого» друга.

ВІДЕО ДНЯ

Останнім часом, як стверджують правоохоронці Мукачівського міськвідділу, чоловіки спеціалізувались на металі. Того вечора, так само як і попередні рази, металошукачі зібрались на промисли. Попрямували зловмисники до залізничного вокзалу, де розташовані майстерні, адже чолов'яги наперед намітили, чим зможуть там збагатитись. А цікавили «доходяг» старі мотори, металеві труби, зношені колії - словом все, де є метал. Так у повній екіпіровці з металевими ломами та щипцями хлопці повиламували двері і винесли різні металеві конструкції. Так, непомітно для чужого ока вони «хазяйнували» майже до другої години по опівночі. Саме в той час через територію залізничного вокзалу після посиденьок у забігайлівці повертався додому 29-літній Ярослав. Побачивши, що хлопці в темноті чинять щось протизаконне, чоловік зробив їм зауваження. Виявилось, що цієї зачіпки для п`яних зловмисників виявилось достатньо. Між опонентами зав`язалась сутичка. Так перекинувшись кількома «люб`язними» словами, теж добряче сп`янілий Ярослав вирішив, що потрібно тікати, адже він став випадковим свідком злочину. Не встиг хлопець відійти кілька кроків, як на нього хтось накинувся. Скрутивши руки, молодики, які кілька хвилин тому складали якісь металеві предмети, почали від Ярослава вимагати гроші. Спершу хлопець намагався пояснити, що в нього грошей немає, проте така відповідь не втішала знавіснілих зловмисників. Вони почали безпощадно бити хлопця і нишпорити по кишенях. Мобільний телефон і 700 грн., які грабіжники витягнули зі штанів чоловіка, їх не вдовольнили. Стусани продовжувались. Останній налякавшись за своє життя, благав не вбивати його і пообіцяв, що піде додому і принесе їм гроші. Та ні Олександр, ні Cергій не довіряли Ярославу. Тоді у них виникла ідея: зв`язати Ярославу руки, аби не втік і разом з ним піти до нього додому.

Ввірвавшись до помешкання мукачівця, п`яні лиходії підняли на ноги предків хлопця. Батько, побачивши, що в сина зв`язані руки, а обличчя в крові, одразу вискочив через вікно за допомогою до сусідів. А перелякана мати стала на захист сина, за що і отримала від зловмисників по обличчю. Та на цьому лиходії не спинились, вони надалі вимагали від сімейства грошей або інших цінних речей. Поки між Олександром та Ярославом тривала бійка, Сергій нишпорив по всім закуткам за бодай якоюсь копійчиною.

Реклама

Побоїще між хлопцями продовжувалось, адже нічого путнього вони так і не знайшли. Коли ж Ярослав намагався вирватись від зловмисника, останній налякавшись, схопився за ніж і почав наносити чоловікові удари. Не відомо, коли б зупинились зловмисники, адже у хаті насправді грошей не було. Тільки крики людей та гуркіт з вулиці вгамували правопорушників.

Після того як хлопці, що вчинили розбійний напад на сімейство, втекли, люди викликали працівників міліції. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група, начальник сектору карного розшуку підполковник міліції Ярослав Товкан та начальник Мукачівського міського відділу міліції полковник Василь Швенда. Також керівництвом міськвідділу було орієнтовано наряди патрульної служби, ВДАІ, відділу державної служби охорони, створено пошукові групи. Вже за кілька годин працівники сектору карного розшуку вийшли на слід зловмисників. Їх було затримано вдома і доставлено до Мукачівського міського відділу міліції. Хлопці не перечили свою причетність до скоєного і розповіли як все було насправді.

Реклама

Проти обох мукачівців, які наразі утримуються в ізоляторі тимчасового тримання, порушено кримінальну справу за ст. 187 част.3 «Розбій». Так за чинним законодавством кожному з них передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна. Триває слідство.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно