Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівські викрадачі люків взялися за старе

Мукачівські викрадачі люків взялися за старе
Штраф до 3400 гривень, два роки виправних робіт чи 15 років в’язниці - так пропонує уряд карати за навмисне пошкодження або псування об’єктів житлово-комунального господарства. Крадіжки люків, які...

Штраф до 3400 гривень, два роки виправних робіт чи 15 років в’язниці - так пропонує уряд карати за навмисне пошкодження або псування об’єктів житлово-комунального господарства. Крадіжки люків, які сьогодні залишаються поширеним видом злочину, також відносяться до цієї категорії об’єктів ЖКГ.

ВІДЕО ДНЯ

- Назвати проблемою критичною, - як зазначив заступник начальника Мукачівського міського відділу міліції підполковник міліції Валерій Горват, - ми не можемо. Минулого року за аналогічний період часу було вчинено більше крадіжок металевих люків, ніж за цей рік. Але проблема розкрадання об`єктів житлово-комунального господарства залишається актуальною і сьогодні.

Найбільш резонансним випадком виявилась оказія, коли за одну ніч на вул. Першотравневої наб. вкрали 5 кришок люків. Та зловмисники крадуть не тільки люки. Взялися вони і за металеві основи каналізаційних люків, які вкопані в грунт. Ось днями, коли «вигадливі» мукачівці саме розколювали металевий каркас на одній з вулиць міста, їх помітили місцеві мешканці, які не залишились байдужими і одразу викликали правоохоронців. Виїхавши на місце пригоди, слідчо-оперативна група міського відділу затримала крадіїв на гарячому.

Реклама

Щодо попередніх випадків, то, як зазначив підполковник міліції Валерій Горват, є певні напрацювання, і працівники міськвідділу вийшли на двох підозрюваних. Один з них є колишнім робітником комунального підприємства міста, тому добре обізнаний, як швидко і без зайвих зусиль познімати металеві кришки.

Злочинний "бізнес" на кришках рентабельний - продати їх можна без проблем. За стандартну 65-кілограмову кришку запропонують трохи більше 100 гривень. В той час, коли державі завдані збитки за цю ж саму кришку від 700 до 900 грн. Адже, коли залишаєшся непоміченим один-другий раз, розповідають підозрювані, то зупинятись на цьому не хочеться. Позаяк занадто просто: вночі вкрасти, зранку продати і поставити до кишені гроші.

Реклама

Наразі в Мукачівському міськвідділі порушено ряд кримінальних справ по факту крадіжок люків. Триває досудове розслідування.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно