Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівка на митниці не змогла вимовити "клоназепам"

Мукачівка на митниці не змогла вимовити "клоназепам"
Закарпатські митники виявили незаконне переміщення пігулок, що містять психотропні речовини. Відносно трьох громадян, України, Росії та Угорщини, складено протоколи про порушення митних правил, які...

Закарпатські митники виявили незаконне переміщення пігулок, що містять психотропні речовини. Відносно трьох громадян, України, Росії та Угорщини, складено протоколи про порушення митних правил, які намагалися незаконно перемістити через кордон у потягах 200 пігулок медпрепаратів психотропної дії.

ВІДЕО ДНЯ

У першому випадку, під час перевірки дорожньої сумки 20-річної українки, яка поверталася додому міжнародним потягом «Захонь-Чоп», митники виявили не вказані у митній декларації та не заявлені при усному опитуванні 80 пігулок медичного препарату «RIVOTRIL» з вмістом діючої речовини «клоназепам», виробництва Угорщини. Як пояснила дівчина, ці таблетки вона везла в Мукачево для однієї жінки на прохання своєї подруги з Будапешта.

У другому випадку, 75-річний угорець, який їхав таким же пасажирським потягом, лише в протилежному напрямку – з України в Угорщину, не вказав у митній декларації та усно не повідомив митників, що також переміщує обмежений для обігу медичний препарат. Виявлені в дорожній сумці 40 пігулок таблеток «Andaxin» з вмістом активної речовини «мепробамат» знаходилися в поліетиленовому пакеті з іншими ліками для власного використання.

Реклама

А під час здійснення митного контролю міжнародного пасажирського потягу «Будапешт-Москва», при перевірці ручної поклажі громадянки Росії митники виявили у її косметичці 80 пігулок медичного препарату «Frontin» з вмістом діючої речовини «альпразолам». Про наявність заборонених психотропних таблеток росіянка чомусь вирішила не повідомляти інспекторів.

Діючі речовини «клоназепам, мепробамат та альпразолам» віднесені у список 2 таблиці III «Психотропні речовини, обіг яких обмежено і стосовно яких допускаються виключення деяких заходів контролю», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів 06.05.2000р. №770 «Про затвердження Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».

Реклама

До слова, з початку року працівниками митного поста «Чоп-залізничний» вже зафіксовано 37 випадків незаконного переміщення у міжнародних потягах понад 2 тисячі пігулок психотропної дії.

Прес-служба Держмитслужби України

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно