Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • У Ракошині об’їздну дорогу ще не побудували, а вкрали уже майже мільйон гривень

У Ракошині об’їздну дорогу ще не побудували, а вкрали уже майже мільйон гривень

У Ракошині об’їздну дорогу ще не побудували, а вкрали уже майже мільйон гривень
Закарпатські правоохоронці розслідують резонансну кримінальну справу, порушену відносно посадових осіб Служби автомобільних доріг обласного центру та Ракошинської сільської ради. Чиновники...

Закарпатські правоохоронці розслідують резонансну кримінальну справу, порушену відносно посадових осіб Служби автомобільних доріг обласного центру та Ракошинської сільської ради.

ВІДЕО ДНЯ

Чиновники вдавалися до шахрайства із земельними ділянками селян, внаслідок чого державі завдано збитків майже на мільйон гривень.

"Афера проводилася при освоєнні державних коштів, що виділяються для будівництва ділянки автомагістралі Київ-Чоп по Держпрограмі підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Реклама

Достовірно знаючи, що деяким громадянам краю рішенням 16-ї сесії 21-го скликання Ракошинської сільської ради від 24 грудня 1993 року земельні ділянки в межах цього населеного пункту не виділялися, в 2009 році чиновники склали і видали завідомо неправдиву виписку зі згаданого рішення, мовляв цим людям незаконно виділялася земля площею 1,75 га та оформлено 22 державних актів на право власності", - повідомляють правоохоронці.

Вони також говорять, що надалі ці чиновники, зловживаючи службовим становищем, організовано уклали між 22 власниками наділів і представниками Служби автомобільних доріг у Закарпатській області договори купівлі-продажу всіх земельних ділянок, згідно з якими на покупку даної землі з Державного бюджету безпідставно було виділено кошти в сумі 941,7 тис. грн.

Реклама

За матеріалами працівників Державної служби боротьби з економічною злочинністю в Закарпатській області слідчі обласної прокуратури порушили кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від двох до дванадцяти років.

Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно