Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Мукачівські правоохоронці затримали заядлих крадіїв люків та металевих решіток

Мукачівські правоохоронці затримали заядлих крадіїв люків та металевих решіток

Мукачівські правоохоронці затримали заядлих крадіїв люків та металевих решіток
Дірка посеред вулиці, з якої стирчить сухе дерево чи дошка – це не мистецьке полотно з розділу «абстракція», а звичайний вигляд наших вулиць. Каналізаційні ями без кришок люків – проблема, яка вже...

Дірка посеред вулиці, з якої стирчить сухе дерево чи дошка – це не мистецьке полотно з розділу «абстракція», а звичайний вигляд наших вулиць. Каналізаційні ями без кришок люків – проблема, яка вже кілька останній років турбує і пересічних мукачівців, і комунальників. Лише за початок 2011 року у Мукачеві крадії потягнули десятки металевих конструкцій. У місцевих ЖРЕПах та «Місьководоканалі» скаржаться, що злодії крадуть не тільки кришки люків, а зливові решітки.

ВІДЕО ДНЯ

До Мукачівського міськвідділу міліції звернулися місцеві комунальники за допомогою, мовляв, нічної пори ще з кінця 2010 року і по теперішній час у місті над Латорицею зникають чавунні кришки люків та зливоприймачі для стічних вод, які належать ремонтно-будівельному управлінні м.Мукачева. В ході оперативно-розшукових заходів працівниками сектору карного розшуку Мукачівського міськвідділу міліції близько опівночі було затримано 34-річного мешканця міста під час спроби викрасти чергову кришку люка. Затриманим виявився мукачівець, який за плечима має не один рік тюремного стажу та кілька судимостей за тяжкі злочини.

Мукачівські правоохоронці затримали заядлих крадіїв люків та металевих решіток – 01
Реклама

Під час допиту Юрій не заперечував про свою причетність до зникнення трьох люків та зливної решітки. Більше того, як з'ясувалось пізніше, саме цей чоловік викрав 210 м телефонного кабелю з вулиць Шевченка та Одеської. Як розповідає сам Юрій, вдень він ходив вулицями і вишуковував під'їзди будинків, через які легше дібратись до даху багатоповерхівки, а вночі йшов і обрізав кабелі. Після того як скрутив кабель йшов до закинутої будівлі по вулиці Берегівській, де обпалював ці ж дроти, а вже готовий метал здавав на пункти прийому металобрухту. Саме сюди до безлюдного місця Юрій звозив уночі і викрадені люки, де їх розбивав на куски, а вже потів теж відносив до вищезазначених пунктів. Пізніше з цієї закинутої будівлі також зняв металеву конструкцію, завважки близько 50 кг та розбирав стіни і крав цеглу.

Окрім того, в ході допиту з'ясувалось, що двоюрідний брат Юрія також займається подібними промислами. Зникнення зливоприймачів для стічних вод по вулицях Берегівській, Ромжі, Фурманова, Чехова, Шевченка справа рук його 24-річного брата Василя. Всього Василь вкрав і здав до пунктів металоприйому 10 таких зливних решіток, вартість яких від 220 до 550 грн.

Реклама

Не діють на зловмисників і нові доповнення до ст.194-2 Кримінального кодексу України, які передбачають покарання за «Умисне псування об'єктів житлово-комунального господарства», а це штраф до 3400 гривень, два роки виправних робіт чи 15 років в’язниці.

Міліціонери та комунальники закликають і пересічних мукачівців не бути байдужими до цієї проблеми. Якщо бачите, що крадуть люки, дзвоніть 102.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно