Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Правоохоронці затримали мукачівську групу, що займалася розповсюдженням наркотичних речовин

Правоохоронці затримали мукачівську групу, що займалася розповсюдженням наркотичних речовин

Правоохоронці затримали мукачівську групу, що займалася розповсюдженням наркотичних речовин
Протягом шести місяців працівники відділення боротьби з незаконним обігом наркотиків Мукачівського МВ УМВС України в Закарпатській області здійснювали низку оперативних заходів з документування групи...

Протягом шести місяців працівники відділення боротьби з незаконним обігом наркотиків Мукачівського МВ УМВС України в Закарпатській області здійснювали низку оперативних заходів з документування групи осіб, що займалася розповсюдженням наркотичних речовин. А нещодавно цю групу затримали.

ВІДЕО ДНЯ

Як з'ясувалося, 50-річний житель Мукачева, до речі, раніше судимий із 20-річним тюремним стажем за плечима, організував свою схему продажу наркотиків. Чоловік залучив до цього кримінального бізнесу і 35-річну співмешканку, хоча усі затримані стверджують, буцімто жінка участі в продажу «наркоти» не брала. Наразі перевіряється її причетність до здійснення незаконних оборудок. Були у цій справі ще й постачальники -- наркозалежні особи. «Організатор», назвемо його так, як стало пізніше відомо стражам порядку, контролював постачання наркотиків клієнтам, вирішував організаційні питання, розраховувався з людьми, які займалися збутом, правда, власноруч дурман-зілля не продавав. Один з постачальників – місцевий житель, має сім'ю, четверо дітей, інший -- приїхав на Закарпаття із сусідньої області разом з дружиною.

Під час проведення оперативної закупки в одного з них клієнт придбав п’ятикубовий шприц з забороненим зіллям. Ще один такий шприц, наповнений «ширкою», вилучили. А під час огляду помешкання цього молодика працівники міліції виявили і вилучили 2 куб. шприц з наркотичною речовиною. За один куб «ширки» наркоторговці отримували 50-60 грн.

Реклама

Відвідали стражі порядку й помешкання згаданої подруги «організатора». Тут вилучили 400 грамів концентрату опію. На так званому «чорному ринку» вартість такої сировини становить близько трьох тисяч доларів США.

Клієнти замовляли товар найчастіше в режимі мобільного зв'язку. Місце зустрічі зазвичай змінювалося і узгоджувалося безпосередньо перед моментом реалізації.

Реклама

Цікавим у цій історії є ще один факт. Під час огляду затриманих, в «організатора» виявили та вилучили 700 фальшивих гривень, зокрема одну купюру номіналом 500 гривень та дві по 100. Мав при собі підроблені банкноти (дві сотки) і один з постачальників. Всі фальшиві стогривневі купюри, чесно кажучи, були досить якісними, зате однаковий номер на них видав їх. Походження фальшивок тепер з'ясовують працівники сектору боротьби з економічними злочинами Мукачівського міськвідділу міліції.

За фактом незаконного діяння порушили кілька кримінальних справ. Тривають подальші процесуальні дії.

Наталія Машіко, МВ УМВС України в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно