Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівські правоохоронці затримали крадіїв по гарачих слідах

Мукачівські правоохоронці затримали крадіїв по гарачих слідах
У радянські часи квартирні злодії викрадали шуби, килими, кришталь. У 90-х - апаратуру, модний одяг, антикваріат. Сьогодні їхнім «трофеєм» зазвичай стають коштовності, документи, гроші. У всі часи...

У радянські часи квартирні злодії викрадали шуби, килими, кришталь. У 90-х - апаратуру, модний одяг, антикваріат. Сьогодні їхнім «трофеєм» зазвичай стають коштовності, документи, гроші. У всі часи люди по-різному захищали своє майно від непроханого гостя. Зокрема, господарі встановлювали найрізноманітніші замки, металеві грати, броньовані двері, сигналізації.

ВІДЕО ДНЯ

Нині ж популярними є камери зовнішнього спостереження. Та що робити, коли і до цих мініатюрних засобів захисту дотягується рука крадія?

На вулиці Духновича майже в самому центрі Мукачева близько другої години ночі з кафетерію хтось зірвав дві камери відеоспостереження (зафіксовано на цих же пристроях). Невдовзі у поле зору працівників патрульної служби Мукачівського міськвідділу міліції потрапив молодий чоловік, який підозріло і навіть якось дивно реагував на людей у формі, котрі патрулювали нічним містом. Тільки-но патрульні підійшли до мукачівця ближче, хлопець викинув з кишені куртки деякі речі і почав тікати. Наздогнавши його, стражі порядку з'ясували: він викинув камери, зірвані перед тим з кафе. Одну викинув, а інша залишилась у його кишені. Свій вчинок хлопець не зумів пояснити. Картав себе також за те, що так старанно майже чотири роки переховувався від працівників міліції і тут попався на такій дурничці.

Реклама

Пізніше стало відомо, що мукачівець був свого часу судимий за розбій, вчинений у 2007 році. Тоді йому винесли вирок у вигляді позбавлення волі на сім років. Свій строк він не "відсидів" і відповідно перебував у розшуку. Наразі проти затриманого порушена кримінальна справа. До речі, молодик пізніше, у міліцейському кабінеті, намагався викрутитися і почав вигадувати, нібито камери він знайшов, а не вкрав. Деталі справи з'ясує досудове слідство.

Ще одну крадіжку вдалося у ці дні розкрити мукачівським правоохоронцям по гарячих слідах. Трапилася вона в одному з дитячих магазинів міста. 30-річний місцевий житель, добряче випивши, вирішив зробити дитині приємний сюрприз – подарувати ігровий манеж. Те, що кишені були порожніми, не стримувало чоловіка. Він взяв камінь, розбив скло на вітрині магазину, потім виніс звідти бажану річ, до того ж, недешеву (790грн.), і попрямував додому. Свідком цього став місцевий підліток, який не побоявся і зателефонував на 102, викликавши на місце злочину працівників міліції. При цьому зорієнтував людей в погонах, куди саме попрямував крадій. За кілька хвилин чоловіка вже затримали, а речовий доказ вилучили.

Реклама

Як з'ясувалось, цей чоловік і раніше був судимий. Триває слідство.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС України в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно