Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Через вживання наркотиків, мукачівку позбавлять батьківських прав

Через вживання наркотиків, мукачівку позбавлять батьківських прав
Чергове звернення директора освітньо-інтернатного закладу до правоохоронців Мукачева для...

Чергове звернення директора освітньо-інтернатного закладу до правоохоронців Мукачева для 15-літнього Михайла закінчилось у приймальнику-розподільнику для неповнолітніх с.Батєва Берегівського району.

ВІДЕО ДНЯ

Як розказує о/у відділу кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу міліції старший лейтенант міліції Марина Ільтьо, з Михайлом та його матір'ю їхній відділ знайомий вже давно. Хлопець навчався у місцевій школі-інтернат, але ще кілька років тому особливих проблем з ним не було. Зараз він підріс, з'явилися нові інтереси, а найгірше нові друзі, які добрим прикладом для нього не служать. От вже майже півроку Михайло не відвідував школу. Коли його відшукали правоохоронці і привели до відділу міліції, підліток почав скаржитися на свою горе-матір. Мовляв, вона постійно вживає алкогольні напої, змушує приносити їй горілку, не зважає на нього і його потреби. Крізь сльози хлопець каже, що не має ні одягу, ні взуття як у його друзів-однолітків. Та крім того, жити в дисципліні, вчитися – складніше, ніж бродити вулицями міста без нагляду дорослих. А коли це триває не день і не два – звикаєш, а більше того – такий спосіб життя починає подобатись. Коли мати після запоїв приходить до тями і намагається "зайнятись" вихованням сина, у неї не виходить і вона опускає руки, так як свій материнський авторитет у очах свого чада вона давно втратила. Хлопець її не сприймає як маму, бувало, піднімав на неї руки, кричав і обзивав. Жінка в безвиході, та із замкнутого кола не намагається вийти.

Наразі хлопця відвезли до притулку, а матір, у якої на вихованні ще двоє маленьких дітей (11 та 2 роки), притягнуто до адмінвідповідальності.

Реклама

Ще одна сім'я, де при живій матері ростуть двоє сиріт, мешкає в Мукачеві. Дівчата віком 9 та 15 років навчаються в одній із загальноосвітніх шкіл міста. Мати зі своїм співмешканцем навіть не цікавиться чим займаються її донечки, чи ходять до школи, в що одягаються, чим харчуються? Вже кілька років дівчата від неї пішли до рідної бабусі, яка хоч і старенька, та змушена піклуватися і ставити "на ноги" онучок. Горе-мати, яка стоїть на обліку в наркодиспансері, за пляшкою забула про все і своє покликання – бути матір'ю, в тому числі.

Не може не вражати таке, коли мати не пускає дітей до школи, коли діти не мають що їсти та вдягти, проживають в антисанітарних умовах, коли вони полишені самі на себе або на старих родичів, коли у помешканні відключені за несплату газ та електроенергія, коли батьки пиячать, ведуть аморальний спосіб життя. Саме такі негативні прояви, що засвідчують факти ухилення батьків від своїх обов'язків з виховання дитини, стають підставою для позбавлення батьківських прав в судовому порядку. Останній випадок - яскравий приклад цьому. Проти матері, яку зараз притягнуто до адміністративної відповідальності, буде вирішуватись питання щодо позбавлення її батьківських прав по відношенню до її дітей.

Реклама

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС у Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно