Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівські правоохорнці вилучають з продажу незаконно вирубані ялинки

Мукачівські правоохорнці вилучають з продажу незаконно вирубані ялинки
Практичні результати перевірок під умовною назвою «Ялинка» вже підтверджують необхідність проведення правоохоронцями Мукачева оперативно-профілактичних заходів щодо недопущення та припинення фактів...

Практичні результати перевірок під умовною назвою «Ялинка» вже підтверджують необхідність проведення правоохоронцями Мукачева оперативно-профілактичних заходів щодо недопущення та припинення фактів порушень, пов'язаних із заготівлею та продажем новорічних ялинок. На цей період працюють групи з числа правоохоронців, працівників лісової охорони та державної екологічної інспекції. З тих пір як розпочалась торгівля хвойними деревами, дільничними інспекторами та працівниками патрульної служби Мукачівського міського відділу міліції виявлено ряд фактів порушень. По кожному з них проводяться відповідні перевірки і цілком ймовірно, що причетні до незаконних рубок і торгівлі ялинками притягуватимуться до адміністаритвної відповідальності за ст. 159 «Порушення правил торгівлі на ринках».

ВІДЕО ДНЯ

Варто сказати, що міліція та інші контролюючі відомства завчасно розробили правила і умови заготівлі, перевезення та реалізації хвойних дерев, які дають можливість постачати на споживчий ринок новорічні ялинки на законних підставах. Зокрема, лісокористувачам області відпуск заготовлених ялинок дозволяться тільки при наявності на їх зрубі (кронах дерев) товарного клейма. А єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок по території області є товарно-транспортна накладна встановленого зразка з відповідними відмітками відвантажувача, видана конкретним лісогосподарським підприємством.

Окрім того, як свідчить практика попередніх років, ближче до святкування Нового року серед ялинок і смерічок, що реалізовуються на ринках чи вокзалах, часто правоохоронці з екологічними службами виявляють і деревця білої ялиці, яких заборонено зрубувати. Не варто заради кількох днів, які ялинка прикрасить вашу оселю, ліс залишити без унікальних порід хвої.

Реклама

Наталія Машіко

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно