Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

40-річна мукачівка заробила на доньці 15 тисяч гривень

40-річна мукачівка заробила на доньці 15 тисяч гривень
Черговий випадок ухиляння від прямих батьківських обов'язків трапився з мешканкою Мукачева сорокарічною, назвімо її Терезою. У 15-річному віці народила першого сина, відтак через два роки другого,...

Черговий випадок ухиляння від прямих батьківських обов'язків трапився з мешканкою Мукачева сорокарічною, назвімо її Терезою. У 15-річному віці народила першого сина, відтак через два роки другого, через три роки – доньку. У свої 33 роки мала вже четверо дітей, а цього року народила сьому дитину – доньку. При цьому ніколи і ніде не працювала.

ВІДЕО ДНЯ

Наприкінці серпня Тереза, за її словами, їхала до брата в Шепетівку, де він перебуває в місцях позбавлення волі. У потязі в неї почалися передчасні пологи і її терміново зняли з потягу і госпіталізували. Народила недоношене немовля, яке у важкому стані перемістили у відділення інтенсивної терапії, а мати... поїхала далі в Шепетівку. Повернувшись додому, Тереза зареєструвала новонароджену доньку в Мукачеві і оформила соціальні виплати й отримала відразу 5 тисяч гривень, а пізніше ще 12,5 тисячі грн. Відтак щомісяця отримувала на доньку по 130 гривень й окрім того мала щомісячну допомогу як одинока мати, оскільки законний чоловік помер у 2004 році. За словами лікарів Рівненської обласної дитячої лікарні, де у відділенні патології новонароджених перебувала дівчинка, мати витратила на лікування доньки 200 гривень. Коли ж лікарі запропонували Терезі забрати дитину, та відмовилась, мотивуючи це відсутністю коштів.

Наприкінці листопада до служби у справах дітей Мукачівського міськвиконкому надійшло повідомлення з Рівного про ситуацію, що склалася. Коли ж працівники Служби навідалися до Терези, то вжахнулися. Жінка з трьома неповнолітніми дітьми проживає в нестерпних антисанітарних умовах. За її словами всі кошти, які отримала за останні місяці, витратила на новонароджену доньку, однак не пам'ятає, яку саме суму.

Реклама

Прийнято рішення призупинити надання Терезі соціальних допомог на доньку Анету і передати дівчинку на повне державне утримання в Свалявський дитячий будинок. На засіданні комісії з питань захисту прав дітей, яке відбудеться 14 грудня, буде розглянуто питання про доцільність позбавлення Терези материнських прав на Анету на певний термін або назовсім. Враховуватимуться і шахрайські дії горе-матері, про які йшлося вище. Можливе навіть і притягнення її до кримінальної відповідальності за злісне ухиляння від утримання дитини.

Прикро, що приклад матері наслідує і її 20-річна донька, яка має трирічну доньку і сина, якого народила цього року. Вона теж утримує дітей в неналежному санітарному стані. І щодо неї також може бути порушено питання про позбавлення батьківських прав.

Реклама

Василь Гнетило

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно