Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Іноземці з Мукачева грабують квартири

Іноземці з Мукачева грабують квартири
Торік і вже в цьому році міліція Івано-Франківщини знешкодила злочинну діяльність кількох груп, учасники яких скоювали кваліфіковані квартирні крадіжки. При тому, що з початку 2010 року в області...

Торік і вже в цьому році міліція Івано-Франківщини знешкодила злочинну діяльність кількох груп, учасники яких скоювали кваліфіковані квартирні крадіжки. При тому, що з початку 2010 року в області зареєстровано квартирних крадіжок на 18 відсотків більше, ніж торік, розкрито і завершено розслідування таких злочинів більше на 42 відсотки. Кількість нерозкритих злочинів, пов’язаних з крадіжками майна з помешкань громадян, на Івано-Франківщині є найменшою серед усіх регіонів України. Досить зауважити, що за 8 місяців поточного року оперативники і слідчі міліції розкрили 53 злочини цієї категорії, вчинених у минулі роки.

ВІДЕО ДНЯ

Утім, лише за один день 9 вересня в місті Івано-Франківську було зареєстровано дві крадіжки, скоєних однаковим способом. Проаналізувавши їх характер, оперативники та експерти-криміналісти дійшли висновку, що на Прикарпатті заявилися досі невідомі «спеціалісти» з кваліфікацією квартирних злодіїв.

У ході першочергових оперативно-розшукових заходів на причетність до скоєння злочинів міліціонери перевірили десятки кримінальників, котрі в минулому притягувалися до кримінальної відповідальності саме за крадіжки з помешкань. Кропітка робота не дала результатів, проте сищики були наполегливими. Невдовзі вони мали всі підстави припускати, що злочинці перебувають за межами області. В ході подальших заходів і ретельного аналізу інформації, котра здобувалася буквально по крихтах, правоохоронці таки вийшли на слід зловмисників. Уночі 17 вересня оперативна група працівників карного розшуку Івано-Франківського міськвідділу міліції та обласного УКР виїхала в сусідню Закарпатську область. Як завжди у таких випадках, групу особисто очолив керівник прикарпатського карного розшуку підполковник міліції Ігор Баб’юк. Надвечір того ж дня оперативники повернулися до Івано-Франківська, як кажуть, не з порожніми руками.

Реклама

«При розслідуванні обставин скоєння крадіжок і проведенні оперативно-розшукових заходів міліціонери зясували, що до злочинів найпевніше можуть бути причетні чоловіки, які з метою вчинення майнових злочинів приїхали з міста Мукачево Закарпатської області, - повідомив на прес-конференції начальник УМВС України в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Василь Варцаба».

Оперативники встановили місце, де вони тимчасово проживали в мешканки Мукачево. Далі було, як мовиться, справою техніки. Зокрема, затримано чотирьох іноземців, раніше неодноразово судимих за крадіжки. У підозрюваних вилучені речові докази – частину речей з обікрадених ними квартир в Івано-Франківську. Наразі задокументовано участь іноземців (віком 27-40 років) до трьох квартирних крадіжок на території Івано-Франківщини. Зловмисників насамперед цікавили гроші і ювелірні вироби.Правоохоронці мають ґрунтовні підстави припускати, що це далеко не повний перелік кримінальних діянь затриманих кавказців. Уже відомо, що на їхньому рахунку низка злочинів, пов’язаних з крадіжками майна з квартир в Закарпатській області.

Реклама

Василь Гультайчук

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили в прес-службі МВС України в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно