Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У місті над Латорицею проходить операція “Мак”

У місті над Латорицею проходить операція “Мак”
Скільки міліція не попереджає громадян, що вирощувати коноплі і велику кількість маку – це незаконна справа, за яку передбачена кримінальна відповідальність. Але окремі краяни продовжують ігнорувати...

Скільки міліція не попереджає громадян, що вирощувати коноплі і велику кількість маку – це незаконна справа, за яку передбачена кримінальна відповідальність. Але окремі краяни продовжують ігнорувати закон і влаштовують на своїх городах і присадибних ділянках справжні «наркоплантації».

ВІДЕО ДНЯ

Саме їх і мав на меті виявити та знешкодити рейд, який проходив недавно в багатьох районах області у рамках операції під умовною назвою «Мак». Здійснені співробітниками райвідділів УМВС України в Закарпатській області відповідні заходи засвідчили: господарів, які полюбляють культивувати потайки заборонені рослини, на жаль, вистачає.

Щоправда, коли така діяльність селян стає відомою стражам порядку, вони, як правило, починають вигадувати різні байки, мовляв: вирощували зілля для себе, нічого не знали про кримінал і т.д. Певно, не змогла втриматися від спокуси заробити на рослині, що використовується для виготовлення наркотику, й 55-річна жителька с. Серне Мукачівського району. Окрім цього, на її обійсті районні правоохоронці виявили та вилучили ще 10 стебел канабісу.

Реклама

За всіма фактами винуватців притягають до відповідальності. Загалом під час проведення операції «Мак» міліціонери краю вилучили близько 16 тисяч рослин снодійного маку та понад 15 тисяч рослин конопель. З незаконного обігу вилучено 166 кілограмів дурман-зілля. Проти зловмисників порушено 62 кримінальні справи. Боротьба з наркоманією триває.

Принагідно нагадаємо, що останні зміни до чинного законодавства передбачають значно суворіше покарання: за посів 100 стебел маку чи 10 стебел конопель наступає кримінальна відповідальність.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно