Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • У Мукачеві підприємець втрутився у роботу газової мережі, щоб уникнути оплати за спожитий газ

У Мукачеві підприємець втрутився у роботу газової мережі, щоб уникнути оплати за спожитий газ

У Мукачеві підприємець втрутився у роботу газової мережі, щоб уникнути оплати за спожитий газ

ПАТ "Закарпатгаз" відсудив у фізичної особи-підприємця з Мукачева завдані збитки в сумі понад 155 тисяч гривень. Господарський суд  Закарпатської області зобов’язав  порушника відшкодувати також понад 3 тисячі гривень витрат зі сплати судового збору.

ВІДЕО ДНЯ

"Газ, як відомо, це – товар. І коштує він сьогодні недешево. Проте окремі зі споживачів, яких ми обслуговуємо, постачаючи блакитне паливо, мабуть, ніяк не можуть відійти від згубної практики поживитися  газом задарма, -  констатує начальник юридичного управління товариства Йосип Пшевлоцький.  -  Кожному з таких варто пам’ятати: до яких би хитрих схем заволодіти нашою власністю вони не вдавалися, працівники ПАТ "Закарпатгаз" завжди зможуть виявити порушення, належним чином задокументувати їх,  і відстояти свою позицію, відшкодувавши заподіяні зловмисниками збитки".

Хоча кожна з таких історій забирає чимало зусиль, коштів і часу. Та, про яку йдеться, теж скоро "відсвяткує" рік, адже саме у червні 2014-го працівниками ПАТ "Закарпатгаз"  під час  перевірки було виявлено самовільне втручання споживача – власника одного з кафе міста в роботу газової мережі поза охопленням приладів обліку з метою  несанкціонованого відбору природного газу. Було складено акт, яким зафіксовано заміну передбаченого технічною документацією котла на інший, самовільно встановлену ПГ-4, пальник типу АОГВ 20, під’єднаний гумовим шлангом через горище до мангалу в іншому приміщенні та трійник, що об’єднує три одиниці ПГ-4 і котел,  а також зафіксовано втручання в роботу системи газопостачання шляхом під’єднання гнучкого рукава в різьбове з’єднання до лічильника. І, звісно, подано позов до суду. Відповідач, хоча й не відмовлявся від самовільного здійснення  заміни газових приладів, заперечував вплив цих дій на роботу приладу обліку та факт порушення пломб на різьбовому з’єднанні до вузла обліку. Всілякі маневри з метою ухилитися від відповідальності, зворотні безпідставні претензії до позивача, відсутність на засіданнях суду не допомогли підприємцю привернути Феміду на свій бік, - йдеться у повідомленні ПАТ "Закарпатгаз".

Реклама

Крім складної юридичної колізії, цей випадок привертає увагу і в контексті безпеки газопостачання. ПАТ "Закарпатгаз" закликає своїх клієнтів не вдаватися до самовільних  втручань у роботу газових приладів та систем газопостачання, аби не спровокувати  аварійних ситуацій, що несуть загрозу здоров’ю та життю вашому і тих, хто поряд. Пам’ятайте: газ – благо цивілізації тільки за умови обережного з ним поводження (з правилами  можна ознайомитись на нашому сайті в розділі "Інформація для клієнтів").

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно