Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • У Іванівцях через суперечливі рішення сільради між сусідами розгорівся конфлікт

У Іванівцях через суперечливі рішення сільради між сусідами розгорівся конфлікт

У Іванівцях через суперечливі рішення сільради між сусідами розгорівся конфлікт
Незнання важливих документів призвело до земельного конфлікту, який вже триває п’ять років.

Однією з основним проблем українців є незнання фактів та інформації щодо тих проблем, які найперше стосуються самих громадян. І це призводить до багатьох конфліктів, а також корупції, яка впевнено розвивається у нашій країні.

ВІДЕО ДНЯ

І саме через незнання законів та рішень органів місцевого самоврядування майже п’ять років тому розгорівся скандал навколо земельної ділянки у селі Старе Давидково Мукачівського району між сусідами.

А все почалось ще тоді, коли уряд на чолі з Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко прийняли Постанову, яка спрощувала отримання громадянами Державних актів на землю №844 від 5 серпня 2009 року. Відповідно 11 листопада того ж року Івановецька сільська рада згідно цього ж документу прийняла рішення про надання земельних ділянок 460 землевласникам, які проживають на території сільської ради, у приватну власність. Із 460 жителів сіл Іванівці, Клячаново та Старе Давидково свої законні державні акти отримали лише близько 60-ти осіб. У той час 89-річна Качуровська Юлія Михайлівна, так як і всі інші мешканці громади, отримала технічну документацію для виготовлення державного акту на дві земельні ділянки на загальну площу 0,25 + 0,2346 га. А її сусіди - Качуровська Єлизавета Петрівна та Токарь Марія Павлівна дотепер не отримали державні акти на землю через те, що незрозумілих на це причин.

Реклама

Здавалось би, все спокійно, лінії розмежування встановлені електронною системою. Утім, пані Юлії захотілось взяти ще більше території під себе. Навіть не проводивши сесії, 19 травня 2010 року Івановецька сільська рада надає Качуровській Юлії Михайлівній ще 0,06 га землі, віднявши її у обох згаданих сусідів. І від цього часу спалахнув земельний конфлікт, який триває вже п’ять років. Суперечка дійшла аж до ряду судових позовів. А увесь цей конфлікт спричинило саме рішення Івановецької сільської ради від 19 травня 2010 року, у якому Качуровській Юлії Михайлівній збільшили розміри земельної ділянки до 0,54 га. При цьому необхідно зазначити, що 89-річна мешканка Старого Давидкова не погодила межі земельні ділянки із сусідами.

Відтоді минуло чотири роки. Івановецька сільська рада 3 квітня 2014 року приймає ще одне рішення, згідно з яким усім землевласникам повертаються земельні ділянки згідно старих меж 2009-го року. Однак, пані Юлія ніяк не реагує на рішення цієї сесії і продовжує володіти тією частиною території, яка була надана у 2010-му році.

Реклама

Особливо розгорівся конфлікт цьогоріч, коли Юлія Качуровська разом з сільгосппрацівниками обробила земельну ділянку згідно меж 2010-го року. Такий крок мешканки Старого Давидкова не на жарт обурив суміжних землекористувачів. І тому разом з адвокатами вони вирішили звернутись до Івановецької сільської ради про скасування рішення від 19 травня 2010 року про надання Качуровській Юлії Михайлівній земельної ділянки розміром 0,54 га. Саме для цього адвокати і завітали на засідання сільради, яке проходило минулого тижня, щоб довести користь від скасування цього рішення, оскільки необхідність у відміні цього рішення зняла б одразу усі судові тяганини, а загалом і увесь конфлікт. Однак депутати Івановецької сільської ради не відміняють рішення п’ятирічної давності. При цьому вони зазначили, що до рішення апеляційного суду м. Львова пройде ще одна адмінкомісія, яка встановить нові старі межі цих земельних ділянок згідно рішення сільських обранців від 3 квітня 2014 року. Однак Качуровська Юлія Михайлівна не збирається виконувати останнє рішення депутатів.

У Іванівцях через суперечливі рішення сільради між сусідами розгорівся конфлікт – 01
У Іванівцях через суперечливі рішення сільради між сусідами розгорівся конфлікт – 02
Реклама

Через відсутність політичної волі у депутатів громади земельний скандал триває. Так, пан Токар двічі платив за експертну оцінку земельної ділянки. І при цьому є документи, які затверджують його справжню земельну ділянку, отриману безкоштовно. А людина просто передає гроші геодезичним центрам та сільським радам за встановлення меж земельної ділянки, не користуючись й досі чинним рішенням Кабміну від 5 серпня 2009 року. Тому усі жителі села, які не були поінформовані, стали заручниками нових корупційних схем, на яких наживаються чиновники та посадовці. І цей конфлікт разом із його затягуванням є одним із катастрофічних наслідків неправильних рішень депутатів та неознайомлення громадян, жителів громад з власними правами. І таке грубе порушення земельного законодавства може привести до подібних наслідків під час схожих конфліктів у будь-якому місті чи селі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно