Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У мешканки Берегівщини правоохоронці виявили незаконний посів маку

У мешканки Берегівщини правоохоронці виявили незаконний посів маку

У рамках проведення операції «Мак 2015» співробітники сектору ДІМ Берегівського райвідділу міліції викрили посів 394 рослин - маку. За посів та вирощування протизаконних рослин 48-річній жінці загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

ВІДЕО ДНЯ

Під час обходу території обслуговування дільничний інспектор міліції Берегівського райвідділу виявив на присадибній ділянці 48-річної мешканки с.Мужієво висаджені рослини маку, які та вирощувала з поміж фруктових дерев та кукурудзи, - стверджують у Берегівському РВ УМВС.

При здійсненні огляду місця події було встановлено, що загальна кількість кущів, які росли на городі жительки становила 394 рослини маку. Всі рослини співробітники міліції вилучили.

Реклама

Власниця ділянки запевняла правоохоронців, що не мала на меті займатися незаконним промислом, а маковий урожай збиралася використати у кондитерських виробах.

За фактом виявлення посіву маку слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 (Посів та вирощування снотворного маку) Кримінального кодексу України.

Реклама

-  Посів та вирощування снотворного маку чи конопель заборонено Законом, - наголошує начальник Берегівського РВ УМВС підполковник міліції Микола Куриця. -За незаконний промисел, в залежності від кількості рослин, настає адміністративна чи кримінальна відповідальність.

Згідно ст.106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на громадян, які здійснюють посів чи вирощування снодійного маку у кількості до 100 рослин або конопель у кількості до 10 рослин, може бути накладений штраф у розмірі від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (306–1700 грн) з конфіскацією незаконно вирощуванихнарковмісних рослин.

У випадку виявлення посівів рослин у більшій кількості законодавство передбачає кримінальну відповідальність за ст.310 Кримінального кодексу України. У залежності від обсягів незаконно вирощуваної рослини «агрономам» можуть  призначити покарання у вигляді штрафу до 8500 гривень або ж позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно