Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Закарпатські митники вилучили в українців привезені з Італії мопед «Piaggio» та раму «Honda»

Закарпатські митники вилучили в українців привезені з Італії мопед «Piaggio» та раму «Honda»

Закарпатські митники вилучили в українців привезені з Італії мопед «Piaggio» та раму «Honda»

Напередодні, в зоні діяльності митного посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС, в українців вилучено мопед «Piaggio» та раму з двигуном до мотоциклу «Honda». Причина – невказання в митній декларації та незаявлення при усному опитуванні вказаних товарів.

ВІДЕО ДНЯ

Обидва громадяни рухались до України з Італії. При заповненні митних декларацій заперечили наявність будь-яких товарів, в тому числі таких, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню чи переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено. Проте, здійснивши митний контроль транспортних засобів і товарів українців, що здійснюється виключно митними органами, відповідно до законодавства, вибірково, у формах та обсязі, що визначені на підставі результатів системи управління ризиками, виявлено мопед іноземного виробництва, в зібраному стані, бувший у використанні, марки «Piaggio», модель «Liberty», вагою 174 кг, та раму з двигуном до мотоциклу «Honda», модель «CBR», загальною вагою 107 кг, - повідомили у відділі комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Доступ до виявлених товарів нічим не ускладнювався.

Реклама

Зазначимо, що, відповідно до вимог Митного кодексу України, товари (за винятком підакцизних), сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 500 євро, та сумарна вага яких перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами через пункти пропуску на митну територію України, підлягають письмовому декларуванню та є об’єктами оподаткування митними платежами.

Також, відповідно до ч. 1 ст. 377, такі товари підлягають державній реєстрації, при ввезенні громадянами на митну територію України або надходженні на митну територію України на адресу громадян у несупроводжуваному багажі або вантажних відправленнях для вільного обігу, незалежно від їх вартості, підлягають письмовому декларуванню та митному оформленню в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері фінансів, з оподаткуванням ввізним митом за повними ставками Митного тарифу України, акцизним податком і податком на додану вартість за ставками, встановленими Податковим кодексом України.

Реклама

Таким чином,  громадяни України не заявили за встановленою формою точних та достовірних відомостей про переміщувані ними через митний кордон України товари, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню. Їх дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 472  Митного  кодексу України.

На підставі статті 511 Митного кодексу України, безпосередні предмети порушення митних правил, вартість яких потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта, – вилучено.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно