Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Перечинщині суд задовольнив позов ПАТ "Закарпатгаз" до власника місцевого кафе-бару

На Перечинщині суд задовольнив позов ПАТ "Закарпатгаз" до власника місцевого кафе-бару

На Перечинщині суд задовольнив позов ПАТ "Закарпатгаз" до власника місцевого кафе-бару

Рішенням Перечинського районного суду в повному обсязі задоволено позов ПАТ "Закарпатгаз" до місцевого підприємця. Власнику кафе-бару "Оазис", що в с. Дубриничі на Перечинщині, доведеться відшкодувати товариству майже 72 тис. грн збитків за несанкціоновано відібраний газ плюс судові витрати – понад 700 грн.

ВІДЕО ДНЯ

При обстеженні газового обладнання у приміщенні кафе-бару "Оазис", (вул.Центральна, 134, с. Дубриничі Перечинського району), яке належить бізнесмену, представниками ПАТ "Закарпатгаз" виявлено порушення Закону України "Про засади функціонування ринку природного газу" та Правил надання населенню послуг з газопостачання  - факт несанкціонованого відбору природного газу шляхом самовільного підключення до системи газопостачання, чим газопостачальному підприємству завдано збитків на суму 71777, 81 грн, - йдеться у повідомленні ПАТ "Закарпатгаз".

Відповідним актом обстеження зафіксовано, що до газопроводу низького тиску в обхід лічильника газу "Метрікс G-4", введеного в експлуатацію у відповідності до вимог чинного законодавства у приміщенні будинку, що належить одній з мешканок Перечинщини, самовільно, за відсутності договору на постачання природного газу, без відповідної належної виконавчої та технічної документації підключено газоспоживаюче обладнання кафе-бару "Оазис", а саме: неопломбований лічильник газу, котел "Лайланд" тепловою потужністю 20кВт із споживанням газу 2,1 куб.м/год. та плита газова ПГ-4 із паспортним номінальним споживанням газу 1,2 куб.м/год.

Реклама

"Несанкціонованим відбором природного газу відповідно до Закону України "Про засади функціонування ринку природного газу" вважається відбір з магістральних газопроводів, газорозподільних мереж або підземних сховищ газу за відсутності закуплених відповідно до договору обсягів природного газу без укладення відповідного договору з постачальником; спричинений самовільним під’єднанням, споживанням природного газу з навмисно пошкодженими приладами його обліку або поза охопленням такими приладами, - коментує правопорушення начальник юридичного управління ПАТ "Закарпатгаз" Йосип Пшевлоцький. - Саме до таких дій вдався і власник кафе-бару "Оазис", сподіваючись, мабуть, на те, що залишиться безкарним. Проте газ – корисна копалина, яка є товарною продукцією, тож споживання його без договору неможливе. Кожен такий крок неодмінно буде виявлений працівниками "Закарпатгазу" і належним чином покараний Фемідою".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно