Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Закарпатті вилучено підакцизної продукції на майже 6 мільйонів гривень

На Закарпатті вилучено підакцизної продукції на майже 6 мільйонів гривень

На Закарпатті вилучено підакцизної продукції на майже 6 мільйонів гривень

Постійний контроль у сфері виробництва і обігу підакцизних товарів та детінізація ринку такої продукції, – один із пріоритетних напрямків роботи оперативного управління ГУ ДФС у Закарпатській області.

ВІДЕО ДНЯ

Посилення заходів щодо протидії незаконному виготовленню та обігу підакцизних товарів, в рамках проведення операції«Акциз-2015», дає ефективні результати: з початку проведення спецоперації оперативниками ДФС області виявлено 18 правопорушень при проведенні перевірочних заходів, вилучено підакцизної продукції на суму понад 5,8 млн грн, зокрема, тютюнових виробів – на 1,4 млн грн; лікеро-горілчаних виробів – на 115 тис. грн; спирту – 2,5 млн грн; транспортних засобів – 1,45 млн грн; паливно-мастильних матеріалів – 230 тис. грн, - повідомили у відділі комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Разом з тим, обліковано 6 кримінальних правопорушень по напрямку протидії незаконному обігу підакцизних товарів. З них за ст. 212 ККУ (ухилення від сплати податків) – 4, у т.ч. 1 – відносно СГД – виробника підакцизної продукції; а також 2 – за ст. 204 ККУ (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення.

Реклама

Варто зазначити, що серед ряду оперативно-профілактичних заходів, що тривають в області, – операція «Рубіж». З початку її проведення, співробітниками податкової міліції краю надано 18 орієнтувань до Закарпатської митниці ДФС щодо можливих порушень митного та податкового законодавства.

Зокрема, складено 8 протоколів про порушення митних правил, з них 4 – за ст. 472 МКУ (недекларування), 3 – ст. 483 МКУ (приховування товарів від митного контролю), та 1 – інше. За цими протоколами накладено штрафів на загальну суму – понад 4,1 млн грн. Також за матеріалами оперативних підрозділів внесено до ЄРДР відомості про 3 кримінальні правопорушення стосовно ухилень від сплати податків (ст. 212 ККУ), по яких відшкодовано завданих збитків на суму – 1,1 млн грн.

Реклама

Загалом, за матеріалами оперативних підрозділів направлено до суду 11 кримінальних проваджень з обвинувальними висновками, по яких відшкодовано завданих державі збитків на загальну суму 5,3 млн грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно