Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • На Закарпатті під паливними брекетами виявили партію контрабандних цигарок

На Закарпатті під паливними брекетами виявили партію контрабандних цигарок

На Закарпатті під паливними брекетами виявили партію контрабандних цигарок
ВІДЕО ДНЯ

На виконання вказівки Президента України Управлінням власної безпеки Головного управління ДФС у Закарпатській області спільно із Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Закарпатській області та у взаємодії з ГУ БКОЗ СБ України  реалізовано оперативну інформацію про можливе транспортування незаконно виготовлених тютюнових виробів залізничним транспортом з приховуванням шляхом вкладень у вагон, який переміщував товарно-матеріальні цінності «брикети паливні», оформлені в митному режимі «експорт».

У ході відпрацювання інформації встановлено, що вагон, який взято під митний контроль на станції «Шостка» (Сумська область), слідував до станції «Батьєво» (Закарпатська область), з подальшим його переміщенням до Словаччини. Вагон завантажений товарно-матеріальними цінностями «брикетами паливними», розміщеними в біг-бегах, які були оформлені в режимі «експорт». Відправником товарів є одне з товариств з обмеженою відповідальністю Сумської області, отримувачем - фірма-нерезидент в Словаччині, - інформує відділ комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Реклама

Встановлено, що прибувши в пункт призначення,  вищевказана митна декларація за заявою представника товариства-відправника була відкликана з причин відмови покупця від товару, що, в свою чергу, викликало сумніви в законності проведення описаної операції з експорту товарів.

З метою недопущення вилучення тютюнових виробів для їх подальшого схову з боку невстановлених осіб було прийняте рішення про цілодобову охорону вагону та вирішено питання про його переміщення для зберігання до станції «Доманинці – вантажний двір» (Ужгородський район).

Реклама

З метою недопущення вивозу та подальшого приховування тютюнових виробів, а також недопущення втягування працівників Закарпатської митниці ДФС до відповідних корупційних схем, співробітниками  управління власної безпеки ГУ ДФС у Закарпатській області спільно із працівниками ГУ БКОЗ СБ України  у взаємодії з слідчими Слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Закарпатській області підготовлено клопотання щодо отримання дозволу суду про проведення обшуку вагону в рамках кримінального провадження.

На даний час проводиться обшук, за результатами якого виявлено тютюнові вироби на орієнтовну суму до 100 тис. євро (виробництва Білорусії «Фест» та «Мінськ» без марок акцизного податку) замасковані під паливні брикети, проводиться їх вилучення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно