Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Шахраї вкрали з картки закарпатця майже 16 тисяч гривень

Шахраї вкрали з картки закарпатця майже 16 тисяч гривень

Останнім часом від жителів нашої області різного роду шахраї стали видурювати чималі суми грошей. Причому зухвальці знаходять такі причини для своїх жертв, що ті повідомляють їм дані своїх банківських карток. Далі, як правило, із карток зникають чималі гроші. Подібна історія трапилася і з смт. Середнє Ужгородського району. З етичних міркувань ім’я потерпілого змінено.

ВІДЕО ДНЯ

– Все почалося з того, що я подав оголошення в «OLX» щодо продажі печі-буржуйки, – розповідає  потерпілий Степан. – На мій номер телефону зателефонувала невідома особа, яка представилась Сергієм з Кіровограда. Він розмовляв ламаною російською мовою. Відтак він сказав, що хоче купити піч і попросив у мене номер картки, щоби скинути половину суми, як передоплату. Та, відчувши щось недобре, я йому не повірив і відмовся надавати. Після цього через кілька днів на мій телефон знову дзвінок. Цього разу співрозмовник представився працівником «Приватбанку», який повідомив, що мені прийшов переказ грошей і потрібно номер моєї картки, оскільки їх не можна активувати. Далі повідомив, що зараз на мій телефон повинен прийти пароль, який потрібно йому повідомити. Не знаю, як я повівся на це, але пароль йому продиктував. Та відчувши щось підозріле, я звернувся у «Приватбанк» і повідомив їх щоби заблокували мою картку. Банкіри повідомили, що з моєї банківської картки тільки що зняли 15 800 гривень. Тоді я зрозумів, що всю цю операцію спритники просто провернули через Інтернет. Я чомусь думаю. Що з цьому злочині взяв участь і колишній працівник «Приватбанку». Після цього випадку я написав заяву в міліцію.

В Ужгородському райвідділ міліції повідомили, що відомості про цю подію внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження. Крім того, слідчі звернулися в суд щодо доступу до руху коштів до картки потерпілого, щоби відслідкувати, куди пішли гроші.

Реклама

Працівники «Приватбанку» зазначили, що потерпілі самі здають шахраям свої дані карток, чим виходять за рамки договору. Тому, користуючись нагодою банкіри звертаються до клієнтів, щоби ті нікому, ні при яких умовах не надавали пін-коди та дані своїх карток. Банк готовий відшкодувати гроші, якщо це трапилося з його вини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно