Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Через підтасовку документів у закарпатця вилучили пиломатеріали вартістю у 100 тисяч гривень

Через підтасовку документів у закарпатця вилучили пиломатеріали вартістю у 100 тисяч гривень

Через підтасовку документів у закарпатця вилучили пиломатеріали вартістю у 100 тисяч гривень

Так, днями на митний пост «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС заїхав вантажний автомобіль «MAN» з напівпричепом «Schwarzmuller». Керував вантажівкою громадянин України, який працює водієм в одному із підприємств Тячівського району.

ВІДЕО ДНЯ

В митному режимі «експорт» переміщувались «пиломатеріали хвойні, обрізні», загальним об’ємом 30,79 куб.м вагою брутто 18 500 кг, загальною вартістю 91 340 грн. Така інформація містилась в документах, які водій подав до митного контролю. Відправило пиломатеріали словацькому підприємству приватне підприємство із Рахівського району, – стверджують у відділі комуікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Вантажний автомобіль надійшов без митних забезпечень. Під час проведення митного контролю та митного огляду вантажу, із залученням експерта-оцінювача, виявлено невідповідність заявленого вантажу фактично наявному. Встановлено, що реально переміщується в транспортному засобі 35,257 куб.м пиломатеріалів, що на 4,467 куб.м більше, ніж заявлено в товаросупровідних документах.

Реклама

– Невідповідність наявного товару заявленому в товаросупровідних документах сталася за моєї необачності, оскільки я не був присутнім під час завантаження та фактично не перевірив вантаж, який був завантажений у транспортний засіб, – пояснив директор приватного підприємства.

Однак, він подав митному органу, як підставу до митного оформлення в режимі «експорт» товару «пиломатеріали з ялини, обрізні, нестругані, нешліфовані» товаросупровідні документи, що містять неправдиві відомості щодо геометричних розмірів пиломатеріалу, їх загальної кількості (об’єму) та вартості.

Реклама

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, на підставі статті 511 Митного кодексу України вилучено товари – безпосередні предмети порушення митних правил, вартістю 104 594 грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно