Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві 22-річний серійний зловмисник викрадав жіночі сумки та гроші

У Мукачеві 22-річний серійний зловмисник викрадав жіночі сумки та гроші

22-річний чоловік, аби збагатити своє матеріальне становище, нападав на жінок та забирав у них усе цінне. Підозрюваний намагався «замести сліди», та мукачівські розшуковики затримали його у Тернопільській області. Мукачівський міськрайонний суд засудив його до 8 років та 6 місяців позбавлення волі.

ВІДЕО ДНЯ

Грабіжником виявився 22-річний раніше судимий мукачівець. Протягом жовтня-грудня 2014 року до мукачівських правоохоронців надходили ряд заяв про грабежі та розбої на вулицях міста, – йдеться у повідомленні Мукачівського МВ УМВС.

Аналізуючи всі правопорушення, працівники карного розшуку дійшли висновку, що це справа рук однієї людини. Як розповідають оперативники карного розшуку, всі пограбунки, як і розбійні напади, траплялись у різний час доби, і в різних мікрорайонах Мукачева.

Реклама

Всі потерпілі – жінки різного віку: від молодих дівчат до літніх пенсіонерів. Зловмисник, розповідають мукачівські правоохоронці, діяв різними способами. Та найчастіше підбігав спереду або ззаду і шляхом ривка, викрадав сумку чи мобільний телефон і тікав.

Траплялись випадки, коли мукачівець застосовував силу: збивав жінку з рівноваги, щоб остання впала на землю і так само виривав жіночу сумку.

Реклама

Окрім 10 грабежів, на рахунку чоловіка 3 розбійні напади на жінок. У цьому випадку раніше судимий чоловік застосовував дерев’яну палицю, підбігав до жінок ззаду, наносив удари від одного до п’яти разів по голові і відбирав сумку з особистими речами, документами, пластиковими картками, мобільними телефонами та ін.

Незважаючи на методи, ціллю мукачівця було у будь-який спосіб заволодіти жіночою сумкою. Сума збитку для потерпілих у різних випадках складала від 400 до 2150 тисяч гривень.

У поле зору працівників міліції, – розповідає заступник начальника Мукачівського міськвідділу підполковник Ярослав Товкан, – 22-літній чоловік потрапив вже давно. На його рахунку вже були судимості за аналогічні злочини. Влітку 2014 році молодий чоловік звільнився з тюрми, а в жовтні взявся за старе. Наприкінці грудня 2014 року оперативники затримали мукачівця, який вже переховувався від правоохоронців – на Тернопільщині.

Реклама

Матеріали досудового розслідування, розпочатого за ознаками ч.2 ст.186 (грабіж, поєднаний з насильством) та за ч.1 та 2 ст.187 (розбійний напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством небезпечним для життя чи здоров’я особи) Кримінального кодексу України були передані до суду.

Вироком Мукачівського районного суду чоловіка засуджено до 8 років та 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно