Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Іршавські міліціонери "побесідували" з продавцями магазинів, кіосків та розважальних закладів міста

Іршавські міліціонери "побесідували" з продавцями магазинів, кіосків та розважальних закладів міста

Іршавські міліціонери "побесідували" з продавцями магазинів, кіосків та розважальних закладів міста

На сьогоднішній день актуальності набула проблема пияцтва та тютюнокуріння серед дітей.  На жаль, деякі сучасні підлітки вже не уявляють свій повноцінний відпочинок без алкоголю та тютюну. Сприяють цьому продавці торгових і розважальних закладів, без вагань продаючи дітям заборонені товари.

ВІДЕО ДНЯ

Тому виноградівські міліціонери проводять профілактичні бесіди з власниками і продавцями торгових закладів щодо недопущення таких фактів. От і днями правоохоронці відвідали заклади громадського харчування, магазини, цигаркові кіоски, – йдеться у повідомленні Виноградівського РВ УМВС.

- Такі заходи проводимо регулярно, - каже співробітник  сектору кримінальної міліції у справах дітей майор міліції Йосип Жовчак.  - Наша мета - це попередження та профілактика правопорушень, пов’язаних із продажем алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім.

Реклама

Правоохоронці попереджають про відповідальність за продаж неповнолітнім алкоголю й тютюну, яка передбачена ч.2 ст.156 Кодексу України про адміністративні порушення (Порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами). Санкції даної статті передбачає штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо ж у продавця виникають сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку, він має право вимагати у покупця алкогольних напоїв та тютюнових виробів документ, що засвідчує його вік.

Міліціонери вкотре звертаються до власників та продавців закладів торгівлі із проханням неухильно дотримуватись чинного законодавства, не продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. Адже кожен з нас відповідає за здорове майбутнє наших дітей.

Реклама

Шановні громадяни! У випадку встановлення фактів продажу в торгівельних закладах неповнолітнім алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів, дзвоніть на 102.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно