Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Побиття депутата облради, крадіжка та фото бюлетенів, – міліція розповіла про виборчу добу на Закарпатті

Побиття депутата облради, крадіжка та фото бюлетенів, – міліція розповіла про виборчу добу на Закарпатті

Побиття депутата облради, крадіжка та фото бюлетенів, – міліція розповіла про виборчу добу на Закарпатті

Упродовж «виборчої» доби 25 жовтня в УМВС України в Закарпатській області надійшло 65 заяв і повідомлень щодо можливих порушень виборчого законодавства. За 6 із них розпочато кримінальні провадження. 

ВІДЕО ДНЯ

Закарпатська міліція, як і в минулі роки, працювала на виборах у посиленому варіанті несення служби. Правоохоронці охороняли всі 808 дільниць, допомагали їм у цьому колеги-прикордонники, працівники МНС, пенсіонери ОВС, члени громадських формувань. У всіх районах працювали посилені слідчо-оперативні групи, придані сили з облуправління міліції тощо, – повідомляє СЗГ УМВС України в Закарпатській області. 

Загалом вибори в краї пройшли спокійно, без суттєвих порушень закону. До міліції хоча й надійшло доволі багато  - 65 заяв і повідомлень громадян про виявлені ними порушення під час виборчого процесу, проте левова частка цієї інформації не знайшла підтвердження. 

Реклама

Найбільше повідомлень про можливі порушення в міліцію надійшло з м.Ужгорода – 23. Натомість по м.Мукачеву – лише 2. Ужгородський район – 10. На третє місце несподівано вийшло м.Берегово – 9. Найспокійніше вибори пройшли в м.Сваляві – лише одне повідомлення. 

Інформація за 6 повідомленнями внесена слідчими до Єдиного реєстру досудових розслідувань й розпочато кримінальні провадження. 

Реклама

Зокрема, міліція розслідує три факти можливого підкупу виборців у м.Ужгороді (ст.160 Кримінального кодексу України). Тут на кількох дільницях було зафіксовано факти, коли жінки-виборці фотографували на мобільні телефоні свої заповнені бюлетені. 

В Ужгородському районі в міліцію надійшла заява кандидата в депутати облради про те, що біля виборчої дільниці її побили й пошкодили відеокамеру. Дана подія кваліфікується як хуліганство (ст.296 ч.1 ККУ). 

На Хустщині міліція розслідує факт нестачі 200 бюлетенів для голосування на одній з сільських дільниць. Дана подія кваліфікується за ст.158-1 ч.1 ККУ (незаконне використання виборчих бюлетенів). 

Реклама

До міжгірської міліції звернувся із заявою спостерігач від однієї з політичних сил про те, що його побив виборець. Дана подія кваліфікується за ст.125 ч.1 ККУ (Умисне легке тілесне ушкодження). 

Розслідування триває.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно