Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Угорець використав соковий камуфляж для контрабанди цигарок

Угорець використав соковий камуфляж для контрабанди цигарок

Пройти митний контроль угорець вирішив автомобілем "OPEL ASTRA" через "зелений коридор" митного поста "Лужанка", заперечивши при усному опитуванні, що переміщує будь-які товари, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами та підпадають під заборони при вивезенні з України.

ВІДЕО ДНЯ

Однак, на підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, працівники Закарпатської митниці ДФС вивели транспортний засіб іноземця із загального потоку для проведення митного огляду. І не даремно: проводячи поглиблений огляд авто і речей громадянина, виявлено 1000 пачок цигарок вітчизняного виробництва з фільтром, марки "Marlboro touch" та "Rothmans" з акцизними марками України. Тютюнові вироби були приховані у восьми картонних коробках з під соку торгової марки "Садочок" по 120 пачок сигарет в кожній коробці та прикриті у верхній частині коробки двома пакетами соку, ємкістю 2 літра, – повідомляє відділ кмунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Вартість вказаних цигарок, згідно цінової інформації нанесеної на кожну пачку, становить 21 грн за пачку "Marlboro touch" та 12 грн за пачку "Rothmans", а загальна їх вартість – 16 500 грн.

Реклама

У наданому поясненні громадянин Угорщини зазначив, що приховані від митного тютюнові вироби він придбав на території України, та перевозив в Угорщину з метою перепродати та заробити на різниці в ціні. 

Таким чином, іноземець скоїв дії спрямовані на переміщення товарів (цигарок) через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням способів, що ускладнюють виявлення 

Реклама

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. На підставі статті 511 Митного кодексу України предмети порушення – тютюнові вироби, вилучено.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно