Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Шахрай телефонував закарпатцям із захопленої сепаратистами Горлівки

Шахрай телефонував закарпатцям із захопленої сепаратистами Горлівки

Черговою жертвою пройдисвітів стала днями 66-річна ужгородка. На мобільний жінки зателефонував зранку невідомий з номера з дніпропетровським номером.

ВІДЕО ДНЯ

Незнайомець назвався слідчим Ужгородського відділу поліції й повідомив жінці, що її син затриманий за скоєння злочину – з наркотиками попався. І якщо мати хоче визволити сина з тюрми, нехай терміново перекаже 1000 доларів на такий-то банківський рахунок, – повідомляє відділ комунікації ГУ Національної поліції у Закарпатській області.

Ужгородка сказала, що має лише 12000 гривень. Псевдослідчий «скосив» суму, й жінка побігла в найближче відділення банку, аби віддати останні гроші незнайомій людині.

Реклама

Лише після цього довірлива мати додумалась зателефонувати сину, котрий запевнив, що ніхто його не затримував.

Зрозумівши, що її банально «розвели», потерпіла звернулася за допомогою в поліцію.

Реклама

За два дні до того аналогічним чином позбулася 1800 євро 53-річна ужгородка.  Невідомий сказав, що син жінки скоїв ДТП і для його порятунку від криміналу потрібно заплатити 1800 євро. Що сердешна й зробила. 

Таких прикладів чимало. Статистика кримінальної поліції каже, що з початку року маємо на Закарпатті 176 випадків шахрайства. З них кожне п’яте – це коли телефонують псевдо-правоохоронці. Причому аферист може назватись не лише міліціонером чи поліцейським, а й працівником прокуратури чи СБУ.

 

Реклама

Що цікаво, часто шахраї телефонують просто з тюрми, де відбувають покарання. Кілька років тому двоє ув’язнених із Хмельницької області «розвели» з камери по телефону ледь не пів-України, в тому числі й мера одного з міст. А нещодавно закарпатські поліцейські відслідкували один із номерів і з’ясували, що шахрай телефонував із тюрми в підконтрольній сепаратистам Горлівці на Донеччині.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно